lördag 18 november 2017

Filmjölkslimpa med havregryn

Här kommer recept på en på riktigt supergod och väldigt enkel limpa. Går inte in under kategorin "lågkolhydrat" eftersom den innehåller havregryn men ett betydligt nyttigare alternativ än vanligt "mjölbröd"

 
Jag tillsatte lite russin och dadlar samt lite honung till receptet men det är aboslut inget måste
 
INGREDIENSER:
7 dl havregryn (mixas till mjöl) 
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 ägg 
3 ½ dl filmjölk 
Ev liten sirap/honung
Ev lite torkad frukt
 
GARNERING:
Havregryn
 
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 180 grader.
Mixa havregrynen till ett fint mjöl i en mixer med knivar eller matberedare med knivar.
Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en rymlig bunke.
Blanda ihop alla ingredienser till degen i bunken, till en kladdig deg.
Häll degen i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite söndersmulade havregryn.
Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min. Ta upp pappret och limpan ur formen och låt den svalna.
 
Receptet hittade jag hos lindasbakskola.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar