måndag 18 november 2013

Köttfärspaj med bacon och svamp

 I fredags hade i min syster och hennes Johannes här på lite mat. Jag gjorde då en smaskens köttfärspaj. Till den gjorde jag även ett nytt bröd, recept även på de kommer!

Paj med köttfärs, bacon och svamp
Pajdeg:
2½ dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 ägg
40g smör
½ tsk salt

Fyllning:
500g nötfärs
2 paket bacon
1 gul lök
300g championjoner
3 msk tomatpure
1 msk soja
1msk kycklingfond
2dl vatten
Chilipulver
Timjan
Svartpeppar
Tomater till garnering

Äggstanning:
4 ägg
2dl kokosgrädde
Salt
Peppar

Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Låt stå i kylen i ca 30 minuter. Tryck ut i en form med avtagbara kanter och förgrädda 10-15 minuter 200 grader.

Hacka löken och stek tillsammans med färsen och tillsätt champinjonerna.Stek baconet för sig och blanda ihop med resten.
Tillsätt tomatpure, soya, fond, vatten och kryddor. Häll på vattnet och rör om. Låt puttra tills vattnet är nästan borta, ca 15-20 minuter.
Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna.
Häll röran i pajskalet.

Vispa ihop äggstanningen och häll överst.

Dela tomaterna och garnera pajen.

Grädda 30-40 min, 200 grader, till äggstanningen stelnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar