onsdag 15 februari 2017

LCHF Chokladcheesecake

Här kommer ett nytt, riktigt smarrigt recept på en nyttigare men makalöst god cheesecake som jag bakade i förra veckan

Botten:
60g rumsvarmt smör
1,5dl mandelmjöl
3msk kokosmjöl
3msk riven kokos
4msk stevia sötströ
1,5msk kakao
1,5krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser. Tryck ut botten i en springform och förgrädda ca 15 minuter

Fyllning:
3 ägg
1 bruk mascarpone (250g)
60-100g mörk choklad
4msk stevia sötströ
3krm vaniljpulver

Blanda mascarapone och ägg så att alla klumpar försvinner, rör ner sötströ och vaniljpulver. Dela smeten i två delar. Smält 60g choklad och rör ner i ena smeten. Fördela de två smetarna i ett mönster i formen. Smält den resterande 40g chokladen och ringla över kakan (kan uteslutas)

Grädda i ugnen ca 30minuter tills kakan är så gott som fast. Låt svalna.

Tycker kakan själv är som godast när den har stått i kylskåp några timmar.

Receptet hittade jag på bakasockerfritt.se

tisdag 14 februari 2017

Algutstorp Rångedala

I helgen hittade jag ett riktigt smultronställe! Motionsspåren i Algutstorp Rångedala

Att jag åkte dit var för att jag skulle ut på en joggingtur med Celtic. Springer gärna på motionsspår med henne för att hon ska ha möjlighet att kunna springa lös i skogen. Vanligtvis brukar vi ta oss till Pickesjön, Kypesjön eller Kransmossen men jag ville testa något nytt.

Kändes som om det var en liten bit att åka men med facit i hand så tog det inte mer än 12 minuter hemifrån.

Celtic och jag sprang iväg på 9km-spåret Bamsestigen. En verkligen jättefina runda. Spåret innehöll allt från breda skogsvägar till smala kuperade skogsstigar. Det var otroligt bra uppmärkt med blå skyltar. Är nog bland de första gångerna jag springer ett nytt spår utan att springa vilse. Sista biten gick spåret ihop med de övriga spåren: hallonstigen, grytefotsstigen och naturstigen och här sprang man förbi fikaplatser och små söta troll. Perfekt ställe för en härlig picknick.

Så några timmar senare på dagen åkte jag tillbaka med Thelma, för att gå det kortaste spåret, naturstigen. Trots att spåret inte mätte mer än ca 3km så var vi ute i 75minuter. Thelma älskar att vara ute i naturen och det fanns inte en jordhög, istapp eller svamp som inte inspekterades och analyserades. Även detta spåret var helt otroligt bra uppmärkt vilket gjorde det superkul för en 5-åring att vara spårletare.

Efter ca en kilometer fanns en öppen glänta med en träälg, en krokodil, en bil, grillplats och bord. Här stannade vi och lekte en stund.


Vi kom tillbaka till samma glänta en stund senare och då packade vi upp vår picknick med muffins och varm choklad innan vi vandrade sista vägen tillbaka till bilen. Under sista biten hittade vi en häst och vagn som skulle provåkas och även ett stentroll med tillhörande stenhus.

 
Thelma ville givetvis visa rundan även för sin pappa så på söndagen åkte vi tillbaka till Rångedala igen med en ny picknick:)