onsdag 15 februari 2017

LCHF Chokladcheesecake

Här kommer ett nytt, riktigt smarrigt recept på en nyttigare men makalöst god cheesecake som jag bakade i förra veckan

Botten:
60g rumsvarmt smör
1,5dl mandelmjöl
3msk kokosmjöl
3msk riven kokos
4msk stevia sötströ
1,5msk kakao
1,5krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser. Tryck ut botten i en springform och förgrädda ca 15 minuter

Fyllning:
3 ägg
1 bruk mascarpone (250g)
60-100g mörk choklad
4msk stevia sötströ
3krm vaniljpulver

Blanda mascarapone och ägg så att alla klumpar försvinner, rör ner sötströ och vaniljpulver. Dela smeten i två delar. Smält 60g choklad och rör ner i ena smeten. Fördela de två smetarna i ett mönster i formen. Smält den resterande 40g chokladen och ringla över kakan (kan uteslutas)

Grädda i ugnen ca 30minuter tills kakan är så gott som fast. Låt svalna.

Tycker kakan själv är som godast när den har stått i kylskåp några timmar.

Receptet hittade jag på bakasockerfritt.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar