tisdag 28 mars 2017

Räkförbud

Thelma är helt såld på Teeny Tys gosedjur. Hon fick en säl för ett tag sedan och hittade inte den när hon skulle gå hem från dagis i freadgs vilket resulterade i en riktigt livskris på fredagseftermiddagen... Alltså på riktigt, hon var otröstbar. Det hela slutade med ett löfte om att få åka till Ekohallen köpa ett nytt gosedjur på lördagen...
Bildresultat för teeny ty

Sälen låg som tur var i skåpet på måndagen så nu har hon både en säl samt en pingvin men vill givetvis ha flera, hon vill ju ha alla... Så vi gjorde en deal, hon får ett uppdrag varje vecka och klarar hon det så får hon köpa ett gosedjur på helgen (alltså typ istället för veckopeng). Denna vecka så ska hon klara sig utan vare sig Ipad eller TV fram till helgen. I hennes tycke var det ett väldigt jobbigt och svårt uppdrag så jag borde också få göra en uppoffring. Jag får inte äta räkor på en hel vecka!

Och alltså helt seriöst så är det nog lika mycket uppoffring för mig som det är för henne att låta bli Tv och Ipad... Men jag gick med på det. Men likväl som hon troligvis kommer att använda Ipad på dagis och säkert kolla på TV så kan jag ju fuska och äta mina räkor på lunchen på jobbet:)

Dagens lunch

lördag 25 mars 2017

Våfflans dag

Glöm inte våfflans dag idag! Recept på goda våfflor hittar ni under rubriken pannkakor, plättar och våfflor!

fredag 24 mars 2017

Runacademy

Längesedan jag var aktiv här nu…
Vilket beror på att jag prioriterat lite annat och för att jag inte haft så där supermycket att skriva om. Träningen går på halvfart (har prioriterat lite annat där också…), jag springer ett långpass så gott som varje vecka, nån vända på lunchen lite då och då och är ute med Celtic och myser i skogen. Med andra ord jag springer men inte målinriktat för tillfället.
När det gäller mat och recept så äter vi typ samma jämt:) så har inte haft så mycket att bjuda på där heller.

Men en sak som jag helt glömt och missat att skriva om här är att jag blivit löpledare för Runacademy!

Runacademy är ett koncept med löpargrupper som finns runt om i hela Sverige på hela 36 olika orter med över 5000 medlemmar. Borås är en helt ny stad i konceptet så detta ska bli otroligt roligt att starta upp. Vi är fyra ledare med maratonlöparen Anneli Johansson (en av Sveriges främsta maratonlöperskor…)i spetsen som under våren ska ta oss an ca 35 löpare och lära dem allt från löpteknik till traillöpning och tuffa intervaller på friidrottsbana. Vi ska coacha allt från dem som precis kommit igång med sin löpning till de som vill nå högt uppsatta mål på sitt nästa lopp. Vi (jag, Anneli, Pejman och Mikael) som redan är passionerade, hängivna, erfarna löpare ska dela med oss av vår kunskap och passion för sporten.  Vi ska visa dem hur man hittar sitt mest effektiva sätt att springa, hur man utmanar sig själv, hur man springer för att undvika skador och hur löpningen kan varieras i all oändlighet.

Jag älskar verkligen löpning och som hör till men har under min aktiva tid bara haft ett stort fokus på min egen utveckling och prestation, det ska bli så roligt att även förmedla detta och se andra utvecklas och nå sina mål!

För två veckor sedan var vi iväg på  två dagars kurs (arrangerad av Runacademy) i Stockholm där vi fick otroligt mycket lärdom om löpningens all byggstenar. All människor kan ju springa så egentligen är det ju bara att ge sig ut och springa, men ändå inte. För att bli en bra löpare, för att utvecklas och för att inte skada sig så krävs faktiskt en hel del mer än så! Kursen gav en jättebra grund för kommande coaching men även en hel del lärdom, tips, inspiration och ideer som jag kan använda i min egenlöpning.

Igår hade vi faktiskt vårt allra första pass och till vår stora förvånad så var det hela 35st som hade anmält sig och ska gå kursen! Att det blev så många redan första säsongen var lite som en chock för oss (då det hade varit ett ganska lågt antal anmälda fram till sista veckan…) Men verkligen jättekul och gör det givetvis ännu mer inspirerande att verkligen göra allt man kan att detta redan från start ska bli en succe!
 
Bild från vår löputbildning