måndag 31 augusti 2015

Jälmåloppet 2015

I lördags var det dags för Jälmåloppet för andra året i rad. 15,5km med stora delar väldigt tekniskt svår terräng (rötter, stenar, stigar, upp, ner, gegga, splintar, broar…) Förra året gjorde jag ett bra lopp där, kammade hem 3:e platsen på tiden 1:13:43 (snitt 4:46/km). I år hade jag som mål att förbättra min tid. Vilket jag gjorde. Kom i mål på tiden 1:09.49 (snitt 4:30km) och vann damernas klass (med nästan 4min marginal) och gjorde nytt banrekord med nästan 3 minuter.

Första 4-5km i loppet är ”snälla”, går på asfalt och grus och ganska flackt. Här gäller det att springa på lite för att ha tid till godo när terrängen börjar… Sprang på bra och det kändes lätt, 20:52min, 4:10/km första 5km.

Sen kommer skogen och jag är ju långt ifrån någon van terränglöpare så här dalar tempot ordentligt, 6-10km är banans tuffaste parti, 26:33 min, 5:19/km. Under denna del lyckades jag även snubbla och slå i fotknölen ordentligt vilket idag fortfarande gör rejält ont… dock inget som hindrade under loppets gång.

Efter 10km blir det lite lättare löpning ett tag innan man kommer till sista skogspartiet och ”mördarbacken” (km 11-15, 22.21 min snitt 4:28/km). Sen kommer äntligen spurten in mot mål som går runt fotbollsplanen, härligaste biten på hela loppet! Här gick de fort:)

Tycker jag gjorde ett ganska väl disponerat lopp. Ledde från start till mål, på gott och ont. Väldigt skönt att inte behöva ”tävla” i spåret men samtidigt får ju konkurrens en att trycka på lite extra.. Låg dock i klunga med 3-4 killar större delen av loppet vilket var kanon, både att ha någon att ligga i rygg på och någon som flåsade i nacken så man inte kunde tappa farten:) Och så är det så mkt roligare att inte springa ensam. 



 Gjorde en jämförelse på tiden mot förra året

2014                                  2015

1. 4:09                                3:59
2. 4:18                                4:16
3. 4:14                                4:06
4. 4:27                                4:14
5. 4:30                                4:15
6. 5:02                                4:47
7. 6:40                                6:11
8. 6:05                                5:51
9. 4:55                                4:49
10. 5:11                                4:55
11. 4:23                               4:24
12. 4:34                              4:10
13. 5:00                              4:54
14. 5:24                              4:48
15. 4:22                               4:05

1:13:43                              1:09:49
Vinnarna i dam och herrklass

HEJ:)


HEJ ALLESAMMANS SOM LÄSER DENNA BLOGG! Vilket inte är så många längre eftersom jag aldrig uppdaterar:)

Har varit lite frånvaro då jag inte haft tid eller rättare sagt prioriterat annat:) Och har inte haft så mycket ”nytt” att förgylla med heller.

Jag tränar på som vanligt. Nått långpass i veckan, ett par intervallpass och lite löpturer med Celtic däremellan. Ja, hon är bra i tassen igen så nu är hon tillbaka i träning som vanligt. Min styrketräning ligger just nu på ett minimum… Ingen tuff styrketräning, crossfit överhuvudtaget, tyvärr… Försöker dock få till ett par corepass om veckan i alla fall.

 När det gäller mat har det varit dåligt med ”nyheter”, blir mest det gamla vanliga…

 Dock har det varit en tävling sedan sist och även en resa till Mallorca som jag snart kommer att göra inlägg om:)

 

Jojomen nu är jag tillbaka igen!

fredag 7 augusti 2015

Fettbomber

Här kommer ett recept på ett par riktigt fettbomber. Smakar som godis så man kan äta dom istället för godis. Sen är de perfekta att stoppa i sig innan träning eller bara allmänt när suget slår till. Thelma tyckte dom var jättegoda och fick dom till sitt "mys". Dock bad hon inte om en till vilket är förståeligt för de är riktigt mastiga!

Ingredienser:
Smör
Kokosolja
Kakao
Några droppar stevia
Lite salt
Ett uns kaffe

Smält smör och olja. Blanda i övriga ingredienser. Häll i formar och ställ i frysen
Minns inte hur mkt av varje men man får "höfta"

Bästa kombon!

 
Om inte jag hade haft Celtic så hade jag åkt till gymmet i morse för ett litet styrkepass. Men tack vare att hon behöver sin motion och aktivitet på morgonen så åkte jag istället till pickesjön joggade ett varv (3,5km) och njöt av soluppgången (notera att vi var där innan 05.00…). Sen tog jag min träningsmatta, la mig på ”bryggan” och tränade lite core. Med utsikt över sjön med Cillen simmandes i.
 Inte lite idylliskt va? Men så sant. En jäkla bra combo. Jag fick mig en stunds styrketräning och Celtic fick en lång stund i sjön, något hon älskar allra mest!
 Och en bra sak till i kråksången är att jag var duschad och instämplad på jobbet en stund efter 6 så idag kan jag sluta tidigtJ

 

Hofsnäs Räksmörgås Royal

I tisdags skippade jag min intervallträning till förmån för att åka med familjen till Hofsnäs för lite bad och kvällsmat. Det var ju en sån där härlig sommarkväll som man bara vara tvungen att ta tillvara på på bästa sätt!

Erlendur var smart nog att "glömma" ta med sig badbyxor. Och Thelma ville ju givetvis ha någon som badade med henne. Så det var bara att glömma att man är en inbiten badkruka och skutta i vattnet. Fy satan va kallt de va!

Efteråt beställde vi kvällsmat uppe på restaurangen. En riktigt fin räckmacka är nog bland de bästa jag vet. Och Hofsnäs räkmacka Royal var verkligen bland de bästa jag ätit! Sjukt mycket räkor och riktigt goda sådana. gott om ägg och en god majonnäs! Rekommenderas varmt!

torsdag 6 augusti 2015

Pizza på blomkålsbotten

Nu har jag gjort en ny typ av pizza. En pizza som får 5 pizzabagare av 5 möjliga! Både i smak och näringssynpunkt! Lite meckigt att riva blomkålen och pressa ut vattnet men för övrigt barnsligt enkel att göra.

Botten:
– 1/2 blomkålshuvud (ca 400 g)
– 2 ägg
– Salt
– Peppar
– ca 1 msk kokosmjöl

Topping (som givetvis kan vara precis som du själv vill ha det)
– krossade tomater
– skinka
– rödlök
– ost
– oliver
– oregano

Mixa blomkålen till fint mjöl i en matberedare eller riv med ett rivjärn.
Pressa ut så mycket vätska du bara kan ur blomkålen genom att forma den till små bollar och pressa.

Blanda samman blomkålen med alla övriga ingredienser för pizzabotten. Smeten ska vara fuktig men inte vattning. Tillsätt lite mer kokosmjöl om smeten är för vattnig.
Lägg ett bakplåtspapper i en plåt och platta ut smeten. Se till att du trycker ut smeten ordentligt så du får en tunn och fin botten.
Grädda i ugnen 200 grader i ca 15 minuter till du ser att botten börjar få lite färg.

Lägg på toppingen och grädda i ca 10-15 minuter så osten smälter och blir gyllenbrun.

tisdag 4 augusti 2015

Morgonstretch

I ottan i morse, innan jobbet packade jag med mig träningsmatta och åkte med Cillen upp till Pickesjön. Joggade ett varv sen körde jag lite styrka och situps medan Cillen simmade runt i sjön.

En härlig start på dagen!