torsdag 6 augusti 2015

Pizza på blomkålsbotten

Nu har jag gjort en ny typ av pizza. En pizza som får 5 pizzabagare av 5 möjliga! Både i smak och näringssynpunkt! Lite meckigt att riva blomkålen och pressa ut vattnet men för övrigt barnsligt enkel att göra.

Botten:
– 1/2 blomkålshuvud (ca 400 g)
– 2 ägg
– Salt
– Peppar
– ca 1 msk kokosmjöl

Topping (som givetvis kan vara precis som du själv vill ha det)
– krossade tomater
– skinka
– rödlök
– ost
– oliver
– oregano

Mixa blomkålen till fint mjöl i en matberedare eller riv med ett rivjärn.
Pressa ut så mycket vätska du bara kan ur blomkålen genom att forma den till små bollar och pressa.

Blanda samman blomkålen med alla övriga ingredienser för pizzabotten. Smeten ska vara fuktig men inte vattning. Tillsätt lite mer kokosmjöl om smeten är för vattnig.
Lägg ett bakplåtspapper i en plåt och platta ut smeten. Se till att du trycker ut smeten ordentligt så du får en tunn och fin botten.
Grädda i ugnen 200 grader i ca 15 minuter till du ser att botten börjar få lite färg.

Lägg på toppingen och grädda i ca 10-15 minuter så osten smälter och blir gyllenbrun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar