Botten:
– 1/2 blomkålshuvud (ca 400 g)
– 2 ägg
– Salt
– Peppar
– ca 1 msk kokosmjöl
– 1/2 blomkålshuvud (ca 400 g)
– 2 ägg
– Salt
– Peppar
– ca 1 msk kokosmjöl
Topping (som givetvis kan vara
precis som du själv vill ha det)
– krossade tomater
– skinka
– rödlök
– ost
– oliver
– oregano
– krossade tomater
– skinka
– rödlök
– ost
– oliver
– oregano
Mixa blomkålen till fint mjöl i en matberedare
eller riv med ett rivjärn.
Pressa ut så mycket vätska du bara kan ur blomkålen genom att forma den till små bollar och pressa.
Pressa ut så mycket vätska du bara kan ur blomkålen genom att forma den till små bollar och pressa.
Blanda samman blomkålen med alla övriga
ingredienser för pizzabotten. Smeten ska vara fuktig men inte vattning. Tillsätt
lite mer kokosmjöl om smeten är för vattnig.
Lägg ett bakplåtspapper i en plåt och platta ut smeten. Se till att du trycker ut smeten ordentligt så du får en tunn och fin botten.
Grädda i ugnen 200 grader i ca 15 minuter till du ser att botten börjar få lite färg.
Lägg ett bakplåtspapper i en plåt och platta ut smeten. Se till att du trycker ut smeten ordentligt så du får en tunn och fin botten.
Grädda i ugnen 200 grader i ca 15 minuter till du ser att botten börjar få lite färg.
Lägg på toppingen och grädda i ca 10-15 minuter
så osten smälter och blir gyllenbrun.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar