söndag 29 januari 2017

Hälleflundra med hummersås

Förra helgen gjorde jag en fantastiskt god fiskrätt. Hälleflundra är nog inget jag har tillagat tidigare men oj vad god den fisken var.
Börja med hummersåsen. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken mjuk och glansig i smör i en kastrull. Tillsätt vatten och hummerfond. Koka upp och låt koka ihop till hälften. Häll i vispgrädden och låt koka en liten stund. Smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 125°C.

Bryn fisken med skinnsidan nedåt i smör i en annan stekpanna. Vänd fisken och bryn på andra sidan.

Lägg fisken i en ugnssäker form. Ställ in i mitten av ugnen till fisken fått en temperatur av 56 grader (15-40min beroende på fiskens storlek)

Servera fisken med hummersåsen och passande tillbehör. Vi hade ärtor och sötpotatismos (kokt sötpotatis, mosat med rikligt med smör lite salt och vitpeppar)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar