måndag 5 juni 2017

Fisk i stora lass

I helgen blev det fisk till middag såväl lördag som söndag
 
Lördagsmiddagen bestod av ugnsbakad hälleflundra med hummersås, blomkålsmos och kokta ärtor.
 
Hälleflundran stekte jag bara lite i smör och lät sedan stå i ugnen tills den va klar.
Blomkålsmoset var bara mixad lättkokt blomkål med smör, salt och pepparSåsen var väldigt som tog något längre tid
 
Hummersås:
1-2 schalottenlökar
Smör
3dl vatten
2msk hummerfond
3dl vispgrädde
Salta och peppar
Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken mjuk och glansig i smör i en kastrull. Tillsätt vatten och hummerfond. Koka upp och låt koka ihop till hälften. Häll i vispgrädden och låt koka en liten stund. Smaka av med salt och peppar
 
 Söndagsmiddagen var chumlaxfile med sallad och räkröra


Chumlax som egentligen är frågan om det verkligen är lax... Det har ju skrivits en hel del om just det. Den ser annorlunda ut, inte alls lika rosa i färgen och har en helt annan smak. Men den är väldigt god och så känns det ju alltid bra att äta en fisk som är viltfångad (och inte odlad..)
 
Räkröra gjorde jag på handskalade räkor, stenbitsrom, kokt ägg, rödlök, hemmagjord majonnäs, lite citron, salt och peppar. Den är verkligen helt galet god! Och det går alldeles utmärkt att göra den helt majonnäsbaserad så slipper man mejerirer om man vill undvika det

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar