söndag 28 januari 2018

Sockerfria kolasnittar

Igår var jag lite rastlös och trött på att städa... Så gjorde lite snabb bakning. Sockerfria kolasnittar som blev jättegoda och gick på en kvart! 


Kolasnittar - 10 snittar
25 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk fibersirap gold
½-1 msk sötströ/Sukrin
1/3 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
½ krm ingefära, malen

Sätt ugnen på 175 grader. Värm smör kort i mikron, bara så att det blir mjukt. Blanda smör med först fibersirap och därefter resterande ingredienser. Forma en avlång rulla av degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut till ca 1 cm hög. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Skär längden försiktigt i snittar och låt därefter kallna helt.

Receptet hittade jag http://bakasockerfritt.se/item/kolasnittar





lördag 27 januari 2018

Fisksoppa och bröd med zucchini

Ikväll blev det fisksoppa med curry och räkor tillsammans med zucchinibröd. En av mina absoluta favoritsoppor och ett av mina favoritbröd. Bra kombo också eftersom bägge innehåller zucchini så då slipper någon zucchini gå till spillo!

Bägge rekommenderas varmt!

Receptlänkar finns nedan:
Fisksoppa med curry och räkor
Zucchinibröd



måndag 22 januari 2018

Kycklingsallad med hallon och vinegrette

Jag är så fantasilös när det gäller mat just nu… Så i helgen har det blivit kycklingsallad i dagarna tre. Exakt samma sallad fredag, lördag och söndag kväll… Men en riktigt god och fräsch sådan.

Och de bästa med sallader (och även soppor) är ju att det hör till att man äter ett gott bröd till. Bakade både Oopsies  och filmjölksbröd med havremjöl.
 
 
Blandad sallad
Kyckling
Kalkonbacon
Fetaost
Paprika
Hallon
Rödvinsvinegrette
 
Rödvinsvinegrette:
1msk rödvinsvinäger
3msk olivolja
0,5tsk dijonsenap
Salt
Peppar
Lite stevia sötströ

Träning vecka 3 (Graviditetsvecka 39)

Ja eftersom ingen bebis verkar vilja komma ut ännu så har jag levt livet och tränat på precis som vanligt.

Blev 6 x-fitpass i förra veckan. Och jag känner mig lite malplacerad, det är ju sällan såhär gravida tränar (iaf inte på pass…) Men har varit mycket team-pass vilket är väldigt kul då jag ofta har haft sällskap av både Jennifer och Agnes. Den sociala aspekten att träna med kompisar är verkligen något jag kommer att sakna framöver när träningen ska få ligga på vil ett tag!

Har varit ute och promenerat mina promenader med Celtic och ibland har jag fått ordentliga förvärkar under promenaderna vilket gör dom mindre bekväma men andra dagar kan jag gå ut och gå en timma utan minsta besvär.

Nu är jag två dagar in i vecka 40 (5 dagar kvar till BF) och jag startade dagen med 50minuters promenad med Celtic följt av ett x-fitpass på gymmet. Tänkte förra veckan att de va min sista träningsvecka innan BF men så har jag tänkt många veckor nu... Så lär väl komma träningsuppdatering v.40, 41 och 42 också som de känns nu…

måndag 15 januari 2018

Grönkålsallad med granatäpple

Här kommer recept på en fräsch och god grönkålsallad som vi åt på julafton och som jag tillagat flera gånger sedan dess.

250 g grönkål
0,5 dl olivolja
1 citron, saften
1 tsk salt
0,5 tsk nymalen svartpeppar
1 granatäpple
1 dl rostade nötter/frön

Riv eller strimla grönkålen i aptitliga bitar, ta bort de grova stjälkarna.
Pressa över citron, ha på olivolja, salt och peppar. Massera in detta i grönkålen med rena händer, gör det i ett par minuter.
Ta ut kärnorna från granatäpplet och strö över salladen. Strö över nötter/frön
Servera!

Receptet kommer från nedan länk:
https://www.koket.se/gronkalssallad-med-granatapple

lördag 13 januari 2018

Träning vecka 52-2 (Graviditetsvecka 36-38)

Vecka 36
Känns fortsatt väldigt bra att träna. Har ju vant mig vid att träna med denna gravida kroppen nu. 6st pass på Onyx, allt från intensitet medel till riktigt tufft (75min teampass på nyårsafton...)

Sa i slutet av veckan att jag (förutom att jag är betydligt större) så känner jag mig inte mer gravid än för några månader sedan. Men det kunde ju vänd snabbt...
Vecka 37
Ja från och med denna vecka small det till och började bli mkt jobbigare att träna och jag känner mig väldigt gravid… Har fått en del sammandragningar, magen blir hård som en sten och det trycker på mer nedåt… Får en del hugg i ljumsken då och då, gör svinont ungefär som en rejäl enkelstöt men försvinner på några sekunder som tur är och kommer så gott som bara när jag sitter i soffan en längre stund


Men ändå, så känns det mycket bättre i kroppen när jag håller igång och rör på mig. Så jag har kört på med så gott som samma pass som innan. 5st x-fit anpassade efter dagsform och sen försöker jag gå ut och gå så mycket som möjligt. Totalt 55km men fördrar flera korta promenader istället för långa vändor. 

Vecka 38
Ja då har även denna vecka nått sitt slut och jag har klivit in i gravidtetsvecka 39, endast 14 dagar kvar till BF! Hade ju mer än gärna sett att krabaten tittade ut lite tidigare än så men vågar inte hoppas för mycket på det. Så lever på som vanligt, jobbar , tränar etc, skulle bli väldigt tufft om man började vänta och räkna ner redan nu om nu knodden väljer att ligga kvar och gotta sig i magen över tiden...

Har blivit många träningspass denna vecka, 7st, x-fit allihopa. Vet inte hur många veckor jag tänkt att nu så är det nog sista träningsveckan så jag kör på... Men mellan träning, jobb etc så har jag ändå tagit mig mkt tid till att koppla av och ta det lugnt (har lyckats ta mig igenom hela säsong 1, ca 10h, av Bron bla)