Chokladdegen:
50 gram rumsvarmt smör
2 dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
3 msk sötströ
1 ½-2 msk kakao
3 krm arraksarom
1-2krm vaniljpulver
Mandelmassa:
50 gram smör
3 dl mandelmjöl
3 msk sötströ
1 msk fiberhusk
ev lite hushållsfärg
Dekoration:
70 gram mörk scokerfri choklad
Chokladdegen
Blanda alla ingredienser till degen och forma tio små längder utav den. Låt gärna vila i kylen medan mandelmassan görs.
Mandelmassa
Blanda ingredienserna till mandelmassan, låt stå kallt i några minuter. Lägg därefter degen mellan två bitar bakplåtspapper och kavla ut till en avlång fyrkant, ta bort det översta pappret. Klä försiktigt de små chokladlängderna med massan. Hjälp gärna till med bakplåtspappret mandelmassan är utkavlad på, då massan kan gå sönder om du med fingrarna drar upp massan på längderna.
Dekoration
Smält chokladen och doppa/häll chokladen på dammsugarnas kanter. Låt stelna.
Thelma ville givetvis att våra skulle ha rosa färg |
Receptet hittade jag hos bakasockerfritt.se där det finns mängder av goda och sockerfria recept!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar