fredag 1 september 2017

Jordgubbar med färskost och passionsfruktsås

Här kommer receptet på den efterrätt som vi bjöd på under cykelfesten. Att valet föll på denna var att den var enkel att förbereda, det ser trevligt ut att servera i glas och så var den inte liksom en vanlig standard såsom pannacotta, cheesecake etc

Det var en väldigt god blandning av söt och syrligt en fick höga betyg av alla, varenda glas var tömt och uppätet.



7 portioner
  • 1,5 liter jordgubbar
  • 1 citron
  • 0,5 dl socker
  • 100 g färskost (t.ex. philadelphia)
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g mandelmassa
  • 0,5 dl aprikosmarmelad
  • 5 passionsfrukter
  1. Del 1 (kan förberedas): Snoppa jordgubbar och dela dem i halvor eller skivor. Pressa citronsaft över jordgubbarna och strö över socker. Blanda runt lite försiktigt och låt dra i minst 1 timme.
  2. Vispa färskost och grädde fluffigt med vaniljsocker. Ställ i kylen tills den ska användas.
  3. Sätt ugnen på 225°. Riv mandelmassa, häll ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 3 minuter. När massan har kallnat, smula sönder den.
  4. Smält aprikosmarmelad i en kastrull och blanda i kärnorna från passionsfrukterna.
  5. Del 2 (görs vid servering): Fyll martiniglas med jordgubbar, sedan färskostgrädde, därefter passionsfruktssås och till sist rostade mandelmassesmulor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar