Det var en väldigt god blandning av söt och syrligt en fick höga betyg av alla, varenda glas var tömt och uppätet.
7 portioner
- 1,5 liter jordgubbar
- 1 citron
- 0,5 dl socker
- 100 g färskost (t.ex. philadelphia)
- 1 dl grädde
- 2 tsk vaniljsocker
- 50 g mandelmassa
- 0,5 dl aprikosmarmelad
- 5 passionsfrukter
- Del 1 (kan förberedas): Snoppa jordgubbar och dela dem i halvor eller skivor. Pressa citronsaft över jordgubbarna och strö över socker. Blanda runt lite försiktigt och låt dra i minst 1 timme.
- Vispa färskost och grädde fluffigt med vaniljsocker. Ställ i kylen tills den ska användas.
- Sätt ugnen på 225°. Riv mandelmassa, häll ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 3 minuter. När massan har kallnat, smula sönder den.
- Smält aprikosmarmelad i en kastrull och blanda i kärnorna från passionsfrukterna.
- Del 2 (görs vid servering): Fyll martiniglas med jordgubbar, sedan
färskostgrädde, därefter passionsfruktssås och till sist rostade
mandelmassesmulor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar