lördag 14 maj 2016

Sista dagen

idag var det flera som va ute på en 5mils löprunda. Hade i tanken att följa med men vågade inte riskera att slita ut mig, spring vansinnigt långt på redan slitna ben kan vara något man kan ångra ordentligt sen. Och med facit i hand så fick två av sju bryta pga skador...

Jag tog lång sovmorgon, lång frukost och sen en promenad in till Rhodos stad. När jag kom dit mötte jag ett par kompisar som var på väg hem från sin löptur så jag joggade med dom tillbaka. Gick upp till gymmet och träna lite där.

På eftermiddagen hade vi 5-kamp. Är eg inte något jättefan av lekar men vädret var unket och regn så fanns inte någon anledning att inte vara med, och de va väldigt kul! 5 lag med nio st i varje (dock bara 7st i vårt lag)

Gren 1: två i laget skulle bära en tredje lagmedlem runt en bana. Snabbast vinner. Gissa vem som va minst och fick sitta i stolen? Veckans högsta pulsmätning fick jag under den turen! Det är med livet som insats man genomför denna typ av tävlingar tydligen! Högst fart hade vi garanterat men kom bara tvåa eftersom killarna halka och tappa hela stolen inkl mig!

Gren 2: Jägarsitsen... Vet av tidigare erfarenhet vad denna tävling ger för sjuk träningsvärk så lyckades nästla mig ur. Men vi hade 4 andra starka som kammade hem andraplatsen även här.

Gren 3: Uppradade på ett lång led förflytta 6ägg med hjälp av plastskedar från en änden till andra. Snyggt koncentrerat lagarbete gav oss en tredje andraplats.

Gren 4: volleyboll. Här briljerade vi inte... En tredjeplats.

Gren 5: stafett med tre lagmedlemmar. Springa runt poolen, uppför trapporna till rutchkanorna, vada genom vattnet och upp för poolkanten. Eftersom jag inte va med på Jägarsitsen åkte jag på denna. Men vi gick verkligen all in och vann sista grenen.

Vi kammade hem 19 poäng totalt precis som segrarlaget men de hade fler vi står än oss så vi fick nöja oss med andraplatsen.  Lite surt men andraplatser tycks förfölja mig genom livet:)

Nu har jag packat resväskan och är redo att åka hem. Bara en sista natt i denna stenhårda säng:) Har varit en fantastisk vecka och jag har haft så kul och njutit av att bara tänka på mig själv! Men nu saknar jag  min familj och längtar kopiöst efter att komma hem till dom i morgon!!!

torsdag 12 maj 2016

Lugn dag

Inte så mycket att skriva idag för dagen har varit lugn och sett ut som övriga dagar:
Morgonjogg, frukost, strandhäng, eftermiddagspass och kvällsmiddag.

Har varit lugn träning. En 16km morgonjogg, en väldigt fin sådan uppför bergen. Sprang bl.a. Uppför backracebacken igen, fast i långsamt tempo denna gång. Bilden ovan är tagen uppe på toppen.

På eftermiddagen var det eg intervallträning men efter närmare 10mils löpning på 4 dagar så avstod jag den, joggade jag bara med till intervallplatsen och sprang en liten kort tur bland bergen för mig själv. Även om kroppen och benen känns bra så börjar det gå lite segt nu och de är fortfarande två dagar kvar.


onsdag 11 maj 2016

Zumbadebut

Idag har vi haft en ganska molnig dag men det var skönt. Ligga i solen hela dagen och träna i värmen på det är slitigt alltså.

Startade även idag med morgonjogg på 16km, passade på att springa förbi grannhotellet Sunwing Kallithea beach för att reka lite. Det är ett hotell som vi kikat lite på för familjesemester och alltid bra att se IRL eftersom resesidornas bilder alltid är väldigt förskönande:)

Fram till lunch sen låg jag på stranden och läste, en riktigt bra bok: Carin Gerhardsens nya Falleri fallera.

På eftermiddagen hade vi coreträning följt av intervallträning: 10x2min med 30sek vila. Skönt att det inte va fullt så varmt idag och jag tog de relativt lugnt. Hoppade sedan med kläderna i havet! Så skönt att svalka sig!

På väg upp till rummet gick vi (jag och en tjej som heter Marissa) lägligt förbi Zumbapasset som precis startat. Vi kan väl va med lite tyckte jag så det va vi, hela passet. Oj så kul de va!

Va rätt trött sen så hoppade över afterrun-träffen och tillbringade en stund på rummet, läste lite och ringde hem till familjen. Åh va jag sakna lilla Thelma när jag hörde hennes röst!!! Jag har de verkligen så kul och härligt här men längtar efter min familj en hel del❤️

Nu ska jag läsa ett par kapitel innan jag ska sova! Sov riktigt kasst i natt så har lite att ta igen!

tisdag 10 maj 2016

Backracet


Ja som bilden visar så gick det bra idag! Jag vann damklassen! För det var ju inte mixklass som de andra lurat i mig tidigare:)

Totalt kom jag på plats 8 av ett 40tal startande på tiden 10:55 i den 2,5km långa backen. Minuten efter herrsegraren som var i en klass för sig men bara 20sek efter herre nr 2. 

Det va en kul tävling för jag kände mig stark från start och sprang som allra snabbast sista biten. 



måndag 9 maj 2016

Rhodos dag 2


Startade dagen med 13km morgonjogg. Varmt med backar upp och backar ner. Lite småjobbigt men en härlig start på dagen att vara ute och springa ett så stort gäng!

frukosten smakade fantastiskt bra sen och var riktigt bra, det fanns allt och lite till.

Efter långfrukost var det dags för några timmar på stranden. Jag låg verkligen bara raklång och bara njöt av värmen och att inte göra nånting. Bara låg och lyssna på alla andra prat och diskussioner. Så låg jag fram till de va dags för lunch. Åt på strandrestaurangens buffé: hamburgare, kanin, blomkålsgratäng och grekisk sallad.

När lunchen va uppäten stensomna jag på strandenoch vaknade en halvtimma innan corepasset skulle starta. TUR att jag smörj mig ordentligt med solskydd tidigare på dagen:)

Efter coren va de dags för dagens andra löppass: intervaller i stekande sol.... 6x3 minuter på en asfaltsväg fram och tillbaka. Morgonjoggen va lite småjobbig, intervallerna va kräkjobbiga. Värmen tar verkligen kål på en. Lyckades ändå helt ok, inte samma tempo som man hade hållt i vanliga fall men ansträngningsnivån va högre än de flesta pass jag utför... Tur att de va ett kort pass iaf!

När vi var tillbaka på hotellet hade va afterrun (som i mitt fall blir mängder med vatten...) nere på stranden. Gick sen tIll minimarket och köpte mig lite choklad, väl förtjänt.

På middagen sen hade vi bokat en del av restaurangen så vi alla kunde sitta tillsammans. Det va mycket snack om morgondagens prestigefulla backrace. Detta race hålls varje år och vinst och framskridna placeringar extremt prestigefyllda. Många är taggade och laddade till tusen. Jag känner mest ångest! 2,5km backe i 25gradig värmen och stekande sol! Som tur är så är de ju helt frivilligt men om jag känner rätt kommer jag att övertalas och stå på startlinjen i morgon... I vår interna gissningstävling ligger jag topp 5 på de flestas gissningar, hur jag nu kan göra det, det är mixklass och säkert ett 10tal killar som inte tror jag kommer att kunna slå.

Min topp5 gissning följer:

  1. Markus G
  2. Lasse
  3. Daniel
  4. Fredrik F
  5. Emil
Återkommer i morgon med hur racet gick!


söndag 8 maj 2016

Träningsresa Rhodos

Just nu är jag iväg med Sok Knallen på träningsresa på Rhodos!

Vi åkte tidigt i morse och var framme omkring lunch. Vi bor på ett All inklusivehotell som heter Eden Roc.

Vi startade med lunch i hotellets bufferestaurang, absolut helt ok mat men inte någon lyx direkt. Men jag gillar buffé, det finns alltid nåt gott att äta!

Efter det var det ganska lång väntan på rummen.... Kanske inte så konstigt med tanke på att vi var närmare 60pers som skulle ha våra rum samtidigt...

När vi väl fått rummet hann jag installera mig lite snabbt innan det var dags för dagens träningspass kl 16. En lugn joggingtur för att reka omgivningarna

Det blev att lite halvtufft pass iaf. Vi som sprang lite längre sprang 12km och det var mycket backe! Och varmt och svettigt. Kilometertempon allt från 5:50 till 4:17, i nerförsbacken tillbaka:)

Efter löpturer var det lite "afterrun" vid poolen.

Nu har jag precis kommit till rummet efter kvällens middag och ska strax sova. Har vart en lång dag och vill vara utvilad inför morgonjoggen!

Schemat i morgon är  morgonjogg 07.15, core 15.00 och intervall 16.00. Däremellan tänker jag ligga raklång i solstolen!