Här kommer mitt bästa recept på knäcke. Jag brukar krydda dem med rosmarin och flingsalt men kan ju kryddas precis som man vill. såhär i juletider så är de ypperliga att smaksätta med pepparkakskryddor.
FRÖKNÄCKE
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
0,5 dl kokosfett
2,5 dl kokande vatten
0,5 tsk salt
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
0,5 dl kokosfett
2,5 dl kokande vatten
0,5 tsk salt
Valfri smaksättning
Blanda ihop alla torra ingredienser. Koka upp vattnet och häll i kokosfettet.
Blanda ihop allt och låt stå i ca 20 min. Kavla ut på bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter på 150°C (kortare tid om man gör knäckebrödet väldigt tunt). Skär i bitar med kniv eller pizzaslicer. Lägg på galler på eftervärmen i ca 40 min (inte ett måste men de blir lite knaprigare)
Blanda ihop allt och låt stå i ca 20 min. Kavla ut på bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter på 150°C (kortare tid om man gör knäckebrödet väldigt tunt). Skär i bitar med kniv eller pizzaslicer. Lägg på galler på eftervärmen i ca 40 min (inte ett måste men de blir lite knaprigare)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar