torsdag 29 december 2016

Laxcheesecake

Gjorde en supergod laxcheesecake i söndags. Mina recept brukar normalt sett vara low carb och det är även denna om man bortser från botten. Vill man ha de helt low carb så kan man bara byta ut kvaringen mot något grovt, mörkt LCHF-bröd
Botten
100 g smör
300 g kavring
Fyllning
200 g kallrökt lax
1 rödlök
3 gelatinblad
75g röd rom
3 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad dill
3-4 dl crème fraiche
200 g naturell färskost, t ex philadelphia

Gör så här
1. Botten: Smält smöret. Smula sönder brödet i matberedare. Blanda smör och smulor, tryck ut i en smord springform, ca 24 cm i diam. Ställ i kylen en stund.
2. Fyllning: Strimla laxen och finhacka rödlöken. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 10 min. Blanda lax, rödlök, rom, gräslök, dill, salt och peppar
3. Rör ihop crème fraiche och färskost. Lägg ¼ av blandningen i en kastrull. Krama ur all vätska ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen. Smält blandningen på svag värme.
4. Vänd ner laxröran i den kalla crème fraiche-röran. Tillsätt gelatinblandningen och vänd om noga.
5. Bred laxfyllningen på bottnen och släta till. Låt stå svalt 4-5 timmar innan servering

Garnera gärna tårtan med ex lax, citron och dillkvistar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar