Jag tillsatte lite russin
och dadlar samt lite honung till receptet men det är aboslut inget måste
INGREDIENSER:
7
dl havregryn (mixas till mjöl)
2 tsk
bikarbonat
1 tsk
salt
3 ägg
3 ½
dl filmjölk
Ev
liten sirap/honung
Ev
lite torkad frukt
GARNERING:
Havregryn
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på
180 grader.
Mixa
havregrynen till ett fint mjöl i en mixer med knivar eller matberedare med
knivar.
Vispa äggen
fluffiga med en elvisp i en rymlig bunke.
Blanda ihop
alla ingredienser till degen i bunken, till en kladdig deg.
Häll degen i en
limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite
söndersmulade havregryn.
Grädda limpan
längst ner i ugnen i ca 55 min. Ta upp pappret och limpan ur formen och
låt den svalna.
Receptet hittade jag hos lindasbakskola.se
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 ägg
3 ½ dl filmjölk
Havregryn
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar