2 chili
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Smör/olja till stekning
2msk tomatpuré
0,5dl rödvinsvinäger
1msk kakao
2-3msk kokossocker
Rosmarin
Salt
Tärna köttet i 2cm stora bitar. Dela, kärna ur och strimla
chilin. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken
Värm en stekpannan till högsta temperatur. Salta köttet och
stek i smör/olja till fin färg.
Lägg över köttet i en kastrull och koka ur stekpannan med
2-3 dl vatten
Häll stekskyn i kastrullen så 2/3 av köttet täcks. Tillsätt,
chili, lök, vilök, tomatpure, vinäger, kakao, socker och rosmarin och låt kokoa
upp.
Lägg på locket och låt sjuda 3-10 timmar. Späd med vatten om
det behövs. Salta efter tycke och smak
Vi åt köttet tillsammans med en sallad, creme frache och bröd.
|
Receptet kom från en tidning som jag klippte ur för väldigt längesedan så minns inte vilket tidning det var... Jag lagade precis enligt recept förutom den lilla detaljen att jag bytte ut "vanligt" socker mot kokossocker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar