lördag 29 juli 2017

Stockholmstripp

Ligger ju lite efter när det gäller uppdateringar men här kommer några rader om våra Stockholmsdagar! Bättre sent än aldrig

Erlendur kan inte riktigt vara helt ledig nu under sommaren då han har en massa byggen igång.. Bla annat i Stockholm. Så när han behövde åka upp och jobba i början av veckan så bokade vi in hela familjen och åkte med!

Söndags eftermiddag åkte vi upp. Hela familjen, inklusive Celtic. Hade bokat den lyxiga sviten på Grand Central för två nätter. Hotellet var verkligen jättefint, bra mycket högre standard än vad Scandics hotell normalt brukar ha. Sviten vi bokat hade stort sovrum, två toaletter samt ett vardagsrum/kontor med bäddsoffa där Thelma kunde sova.

På kvällen när vi kom upp gick vi till en Tapasrestaurang som hette Mamas and Tapas. Vi var så gott som ensamma där... Vilket inte brukar va så bra betyg.. Men maten va jättegod och kom in i supersnabbt, tror vi avverkade vår middag på 35min:)

På måndagen så startade jag och Celtic morgonen med 10km löprunda från vårt hotell, bort och runt djurgården och tillbaka. Djurgården är verkligen helt fantastiskt att springa på! När Erlendur sen åkte till jobbet så myste jag och Thelma på hotellet, åt hotellfrukost och sen gav vi oss ut på stan för lite shopping. Vid lunchtid kom Erlendur och mötte upp, vi åt en snabblunch och gick en kort vända på stan. För redan kl 16 hade vi bokat vi bokat bord för "kvällen", detta för att vi skulle iväg och se Elfsborg spela mot Hammarby kl 19.

Vi hade bokat bord på min absoluta favoritrestaurang Supper. En restaurang där man beställer in ett antal mindre rätter som man delar på kring bordet. Allt som kommer in är verkligen sjukt gott och inget jag hade klarat att få till hemma! Vi åt allt från tonfisktartar till Ceviche och chiligryta.

Vid 18-tiden drog vi oss till hotellet fört en rastning av Cillen innan det var dags att bege sig till matchen. Hade en liten mysig park precis brevid hotellet där det var perfekt att ta med Cillen för rastning, träning och lek.

Jag har ju inte något stort intresse av att ägna omkring två timmar åt att kolla fotboll men tyckte faktiskt att det var riktigt kul. Härlig stämning på arenan med omkring 20000 åskådare. Dock drogs stämningen ner något då vi hade en ilsken Hammarbyhuligan framför oss som inte uppskattade oss bakom som hejjade på Elfsborg... Han blev dock förpassad därifrån av vakterna i halvlek... Tyvärr förlorade Elfsborg, det hade ju varit kul med seger när man väl var på plats live!

Tisdagen startade ungefär som måndagen med löpning runt djurgården och sen mys och shopping med Thelma innan Erlendur mötte upp. Egentligen skulle vi lämna Stockholm på tisdagen men vi tyckte de va så mysigt så vi bokade oss en natt till. Vår svit va dessvärre bokad för någon filminspelning så vi fick byta till ett annat rum. Så mellan utcheckningen 12.00 och incheckningen 15.00 så tog vi med oss Celtic ut på stan. Gick till Pizzahut och åt lunch, Cesarsallad för mig som va superb, Thelma, Erlendur och Cillen körde på pizzabuffe.

Efter måndagens drömgoda middag så ville verkligen jag gå till Supper igen. Detta är dock är väldigt fullbokad restaurang men då är det tur att man har en kille som Erlendur som har kontakter på allt, givetvis fixade han oss ett bord för kvällen:) Avnjöt ytterligare en middag där innan vi gick för hotellmys med godis, massa bär popcorn och givetvis Allsång på Skansen, nästan som live när man bara befinner sig 3km från inspelningen!

På onsdagen var det iallafall dags att bege sig hem. Så efter sista djurgårdslöpturen packade vi ihop våra grejer, åt sista hotellfrukosten och rullade hemmåt.

Dock fick vi göra en "liten" avstickare till Örebro eftersom Erlendur även har ett bygge där. Medan Erlendur va på bygget åkte jag och Thelma till ett köpcentra i närheten och gick ett varv

Tre toppendagar hade vi i Stockholm och det utan att besöka en enda turistattraktion. Vi bara umgicks och hade det gott. Jag är väldigt mot att tillbringa mina semester med att köa i evigheter vilket är just det man får göra som mest när man besöker Gröna Lund och liknande under högsommaren

torsdag 27 juli 2017

Alicante-Torrevieja

Har inte gjort någon uppdatering än efter vår semester i Spanien! Men kommer äntligen den:)

Jag, Erlendur, Thelma och mamma hyrde ett hus i Torrevieja strax utanför Alicante där vi tillbringade 10 härliga soliga dagar. Huset vi hyrde var ganska enkelt men hade allt man kunde önska sig: tre sovrum, dubbla badrum, två uteplatser, en balkong, pool, kök, vardagsrum etc...Låg ett stenkast från stranden som hade en 3km lång strandpromenad med uteserveringar etc..

Träning:
Varje morgon var jag och Erlendur uppe och tränade. Jag hade lite ont i min högra fot till en början så de första dagarna bestod i powerwalks utmed stranden på ca 10km, vilket var rätt ok då jag hittat en ny podd och lyssna på.

Sista dagarna kändes foten bra och jag kunde börja springa lite igen.  Tog det försiktigt till en början och intervallstartade igång löpningen igen enligt nedan:
Dag 1: 500-1000-1500-2000-2700m löpning varvat med 500-1000m gång vilet blev totalt 7,7km löpning och 3,3 km powerwalk.
Dag 2: 500-1000-1500-2000-2500-4500m löpning varvat med 500m gång vilket resulterade i 12km löpning och 4km powerwalk
Dag 3: 14km sammanhängnade löpning
Mycket bra sätt att starta igång löpningen då man efter vilan direkt känner om foten känns ok eller inte samt att det blir väldigt "lätt" att springa när man hållt upp ett tag

Mat:
Frukost och lunch lagade vi själva i huset, även en middag åt vi där.

Resterande middagar åt vi ute på restaurang.
Tre kvällar gick vi ner till restauranger vid stranden nedanför vårt hus. En italiensk som var helt ok. En japansk där nog ingen va så nöjd... Men å andra sidan kanske man borde beställt japanska rätterna istället för Cesarsallad och hamburgare... Den tredje var en "finrestaurang" A la carte.

En kväll åkte vi till en stor galleria och åt på en förvånandsvärt bra italiensk restaurang, tror min Cesarsallad va bland de bästa jag åtit!

Tre kvällar åkte vi en kort bit till ett litet torg 2km från vårt boende. Där fanns ett litet tivoli där Thelma totalt fiskade omkring 70 ankor i fiskdammen under dessa tre kvällar, vinst varje gång:) Vi hittade en kanonresturang precis vid havet, en så bra restaurang att vi åt på den alla tre gånger vi va där! Det komiska va att den såg verkligen inte mycket ut för världen med plaststolar och pappersdukar... Restaurangen gick under namnet "The Dubliner" men drevs av Indier som serverade spansk mat:) Men service, maten och dessutom priserna var 5-stjärniga!

Endast en kväll åkte vi in till själva Torrevieja. Dit borde man kanske åkt fler gånger för här fanns mängder av restauranger, shopping och puls. Dessutom ett större tioli.  Vi bokat bord på en välkänd populär restaurangsom vi fick vänta hela tre dagar för at få vårt bord

Sol och bad:
Stora delar av dagarna tillbringade vi vid vår pool. Där vi solade, läste och badade. Eller jag och mamma badade inte allt för mycket... Men Thelma badade desto mer, så gott som hela tiden. Lilla tjejen har verkligen blivit jätteduktig på att simma! Thelma och Erlendur gick till stranden så gott som varje dag, hoppade i vågorna och byggde sandslott. Jag brukade passa på att gå ed ner men sen gå en vända längs strandpromenaden. Fler eftermiddagar satte vi oss på nån servering där vi tog nåt att dricka eller en glass.

7 minuters bilresa från vårt boende låg vattenlandet Aquapolis. Ett kanonfint vattenland med massa pooler för alla åldrar, rutchkanor, barnklubb, träningsmöjligheter, restauranger, solstolar, stora gräsytor och toaletter som var fräschare än hemma! Hur ofta händer det på offentliga platser? Tanken va bara att tillbringa en dag där, för det kostade en slant... Men vi tyckte de va så bra så vi åkte dit en dag till ,andra dagen fick men dessutom rejält rabatterat pris.


Shopping:
Blev ganska förvånade allihopa över hur billigt det var i Spanien. Första dagen gjorde vi en storhandling med mat, vin, godis, frukt etc... Och tror det gick på en sådär 700kr.. hade nog räknat med det dubbla!

Gallerian vi besökte låg ungefär vid vattenlandet, alltså 7minuter från vårt hus. Planen va en shoppingkväll med resturangbesök... Men jag märkte ganska fort att den enda som ville gå i affärer var jag själv.. Så shoppingkvällen blev ganska kortvarig. Jag passade istället på att åka in en eftermiddag själv, sån lyx att gå runt i affärer helt ensam!

Ja, där va lite uppdatering om vår Spanienresa! En resa som verkligen gav mersmak för att hyra eget hus på semestern gentemot att åka på charter. Nu älskar jag verkligen charter också med alla de faciliteter det för med sig men att hyra hus en längre tid ger en helt annan känsla av frihet, vardag och lugn och ro!

BTW, Podden som jag börjat lyssna på är träningspodden med Jessica Almenäs och Lofsan Sandström är riktigt riktigt bra. Jag har sneglat på den innan men tänkt att den var nån typ av motionärspodd men icke! Så mycket intressant prat om träning, allt från maratonlöpning, yoga styrketräning, you name it. Blandat med hälsa, kost, livsstil etc etc..

Nytt träningskort!



Så här mitt i semestern när alla gymen är nästintill tomma, gymmens pass är väldigt få och anledningen att träna ute är som störst, ja då tar jag och skaffar mig ett nytt gymkort!

Har sedan tidigare kort på Crossfit Ibex och Ryahallen men har idag även skaffat mig ett årskort på Onyx.

Anledning till detta?

Jo, jag vill komma igång med mer träning än bara min löpning.

Crossfit är sjukt kul och effektivt, men väldigt tufft.. Och svårt att kombinera ihop med löpningen på ett bra sätt. Köra Open gym alternativt köra själv i gymet på Ryahallen har jag gjort en del men kvalitén på dom passen är miserabla. Kan hålla på och träna en timma och när jag är klar har jag totalt gjort ett pass som borde tagit 15min, är varken svettig, trött eller får nån tillstymmelse till träningsvärk...

Så vill börja gå på pass igen för då tar man ut sig, man gör övningar någon annan bestämt (och inte bara sånt man gillar och är bra på...) och så är det kul att träna i grupp! Sen har även min kompis Johanna kort där så ser verkligen fram mot att träna ihop. Att ha en träningskompis är guld värt! Då blir det inte att man avbokar i sista minuten för att man inte har lust:)

Planen är i första hand cirkelträning och x-fit men hoppas även kunna motivera mig till något spinningpass i veckan också.

Va på ett cirkel och ett x-fit i förra veckan och det var välbehövligt! Fick den där härlig träningsvärken efteråt då man helst inte skrattar för då får man ont i magen och måste använda händerna som stöd när man ska ta sig upp och ner för toastolen... så skönt!

Idag var jag på 45min cirkel igen och planerar även för cirkel i morgon bitti!

torsdag 6 juli 2017

Drömmiddag!

Färska ugnsstekta laxkotletter räkröra, stekt halloumi och massa sallad!
 



tisdag 4 juli 2017

Semestern närmar sig

Och det känns onekligen väldigt bra att semesterns första 10 dagar kommer att spenderas vid den Spanska solkusten!

måndag 3 juli 2017

Köttbullar

Thelma ville ha köttbullar i helgen och efter att ha letat i både kyldisk och frysdisk utan att hitta några köttbullar som inte innehöll socker, sirap, e-ämnen, mjöl, potatis etc etc så blev det till att köpa köttfärs och göra egna. Vet ni hur svårt det överhuvudtaget är att hitta köttbullar som innehåller mer än 70% köttfärs? Alltså är minst 30% av de flesta köpeköttbullar något annat än kött! Då ska vi inte tala om korv… Och att ”färdigstekta” köttbullar så gott som aldrig är stekta i smör, nejdå, dom är oftast friterade i palmolja…
 Att göra egna är ju inte det minsta krångligt. Egentligen kan man bara ta köttfärs, salt och peppar, rulla och steka i smör.. Men vill man få dom lite saftigare och fastare kan man lägga till lite mjölk/grädde, ströbröd och ägg.

Jag gjorde köttbullar enligt nedan recept och utlåtelsen från en kräsen Thelma va ”Pappa! Har du smakat mammas goda köttbullar!

 
500g köttfärs
½ dl grädde
½dl mjölk
½dl osötat ströbröd
1 ägg
½-1dl riven gul lök
Salt
Peppar
Smör till stekning

Blanda mjölk, grädde och ströbrld och låt svälla 10 minuter
Blanda färsen med salt och peppar. Tillsätt sedan äggen.
Rör i ströbrödsblandningen och riven lök (jag gjorde mina köttbullar i ultrarapidfart så använda lökpulver istället och det är helt ok…)
Rulla köttbullarna och stek i smör!

Thelma åt med färsk ekopasta medan vi andra körde lowcarbvarianten sallad!

Träningen just nu

Idag ser det lite dystert ut på träningsfronten... Har fått ont i utsidan av underbenet eller egentligen är det området kring fotknölen som inte är ok... Så jag måste hålla mig i från löpningen

Känningen jag har kan jag nog bara skylla mig själv för... överansträngning

Hade 2 veckor med 95km löpning vardera (jag vet att jag kan ha någon sån vecka men efter det måste jag passa mig och ta det lite lugnt för att inte dra på mig något)... Efter dessa två veckor blev det en vecka med över 7mils löpning, vilket jag då tyckte va ganska lite efter de tidigare två veckorna... Men 7mil/vecka är ju mer än vad jag brukar springa när jag är i högträning... Så efter 263km på tre veckor så började jag känna av lite smärta på utsidan av foten.

Trots det körde jag på med löpning på måndagen (trots att jag alltid brukar vila på måndagar eftersom söndagar är långpass). På tisdagen sen sprang jag till jobbet och då kände jag av foten ännu mer.. Men har jag sprungit till jobbet så måste jag ju springa hem. Varför be om skjuts liksom? Under det passet fick jag rejält ont och insåg att jag nog får löpvila ett par dagar. Vilade onsdag och torsdag, testsprang på fredagen och då kändes det "ganska" bra så jag sprang på lördagen också och fick ont igen.

Så igår söndag fick jag låta bli löpningen, likaså idag. Tänker vila från löpning helt tills känningen är helt borta. Semestern börjar närma sig och att inte kunna springa en massa när jag är ledig känns inte lockande!

Så istället blir det en massa promenader, det går jättebra. Och i morgon planerar jag att köra ett spinningpass!

lördag 1 juli 2017

Helgrillad hjortfile

Vi köpte en massa vilt för att tag sedan: älg, vildsvin, dovhjort och kronhjort.

Vi har gillat såväl dovhjort, kornhjort och vildsvin än så länge. Supergott! Och häromdan gjorde jag en fantastisk köttfärsröra på vildsvinsfärs. Det är nåt visst med vilt, att man vet att djuren har levt att bra liv i det fria, inte blivit utsatta för antibiotika etc... Hade jag fått välja så hade jag ätit vilt livet ut, hade lätt klarat mig utan både gris och nöt...

Igår gjorde jag i ordning två som dovhjortsfileer. Eftersom det inte var något vidare grillväder gjorde jag dem i ugnen istället.

Lät först fileerna ligga u rumstemperatur.
Sedan kryddade jag med en kryddblandning jag gjort på timjan, salt, peppar och vitlök.
Stekte dom runt om i smör i stekpanna
Ugnsgrillade dom sedan på galler (med bakplåt under) i 115 grader till temperaturen var strax över 60 grader. Tog ca 20 min (nu var det ganska små filleer a 200g st så en stööre filé kan nog kräva dubbla ugnstiden

Tillbehör blev min hemmaodlade sallad, stekt halloumi och chipotle bea