lördag 29 juli 2017

Stockholmstripp

Ligger ju lite efter när det gäller uppdateringar men här kommer några rader om våra Stockholmsdagar! Bättre sent än aldrig

Erlendur kan inte riktigt vara helt ledig nu under sommaren då han har en massa byggen igång.. Bla annat i Stockholm. Så när han behövde åka upp och jobba i början av veckan så bokade vi in hela familjen och åkte med!

Söndags eftermiddag åkte vi upp. Hela familjen, inklusive Celtic. Hade bokat den lyxiga sviten på Grand Central för två nätter. Hotellet var verkligen jättefint, bra mycket högre standard än vad Scandics hotell normalt brukar ha. Sviten vi bokat hade stort sovrum, två toaletter samt ett vardagsrum/kontor med bäddsoffa där Thelma kunde sova.

På kvällen när vi kom upp gick vi till en Tapasrestaurang som hette Mamas and Tapas. Vi var så gott som ensamma där... Vilket inte brukar va så bra betyg.. Men maten va jättegod och kom in i supersnabbt, tror vi avverkade vår middag på 35min:)

På måndagen så startade jag och Celtic morgonen med 10km löprunda från vårt hotell, bort och runt djurgården och tillbaka. Djurgården är verkligen helt fantastiskt att springa på! När Erlendur sen åkte till jobbet så myste jag och Thelma på hotellet, åt hotellfrukost och sen gav vi oss ut på stan för lite shopping. Vid lunchtid kom Erlendur och mötte upp, vi åt en snabblunch och gick en kort vända på stan. För redan kl 16 hade vi bokat vi bokat bord för "kvällen", detta för att vi skulle iväg och se Elfsborg spela mot Hammarby kl 19.

Vi hade bokat bord på min absoluta favoritrestaurang Supper. En restaurang där man beställer in ett antal mindre rätter som man delar på kring bordet. Allt som kommer in är verkligen sjukt gott och inget jag hade klarat att få till hemma! Vi åt allt från tonfisktartar till Ceviche och chiligryta.

Vid 18-tiden drog vi oss till hotellet fört en rastning av Cillen innan det var dags att bege sig till matchen. Hade en liten mysig park precis brevid hotellet där det var perfekt att ta med Cillen för rastning, träning och lek.

Jag har ju inte något stort intresse av att ägna omkring två timmar åt att kolla fotboll men tyckte faktiskt att det var riktigt kul. Härlig stämning på arenan med omkring 20000 åskådare. Dock drogs stämningen ner något då vi hade en ilsken Hammarbyhuligan framför oss som inte uppskattade oss bakom som hejjade på Elfsborg... Han blev dock förpassad därifrån av vakterna i halvlek... Tyvärr förlorade Elfsborg, det hade ju varit kul med seger när man väl var på plats live!

Tisdagen startade ungefär som måndagen med löpning runt djurgården och sen mys och shopping med Thelma innan Erlendur mötte upp. Egentligen skulle vi lämna Stockholm på tisdagen men vi tyckte de va så mysigt så vi bokade oss en natt till. Vår svit va dessvärre bokad för någon filminspelning så vi fick byta till ett annat rum. Så mellan utcheckningen 12.00 och incheckningen 15.00 så tog vi med oss Celtic ut på stan. Gick till Pizzahut och åt lunch, Cesarsallad för mig som va superb, Thelma, Erlendur och Cillen körde på pizzabuffe.

Efter måndagens drömgoda middag så ville verkligen jag gå till Supper igen. Detta är dock är väldigt fullbokad restaurang men då är det tur att man har en kille som Erlendur som har kontakter på allt, givetvis fixade han oss ett bord för kvällen:) Avnjöt ytterligare en middag där innan vi gick för hotellmys med godis, massa bär popcorn och givetvis Allsång på Skansen, nästan som live när man bara befinner sig 3km från inspelningen!

På onsdagen var det iallafall dags att bege sig hem. Så efter sista djurgårdslöpturen packade vi ihop våra grejer, åt sista hotellfrukosten och rullade hemmåt.

Dock fick vi göra en "liten" avstickare till Örebro eftersom Erlendur även har ett bygge där. Medan Erlendur va på bygget åkte jag och Thelma till ett köpcentra i närheten och gick ett varv

Tre toppendagar hade vi i Stockholm och det utan att besöka en enda turistattraktion. Vi bara umgicks och hade det gott. Jag är väldigt mot att tillbringa mina semester med att köa i evigheter vilket är just det man får göra som mest när man besöker Gröna Lund och liknande under högsommaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar