lördag 27 oktober 2018

Kretsloppet 5km

Oj, nu blev de lite frånvaro här igen... Har ju 7 lopp att skriva reports på kvar nu...

Näst på tur är Kretsloppet som gick av stapeln 15 september.

Hade egentligen inte tänkt springa detta lopp då jag lite småsnålt tyckte att 490:- för att springa 5km i min hemstad va lite dyrt... men Thelma va sugen på att springa hon också så det blev en spontananmälan för oss bägge dagen innan

För Thelmas del var det första gången hon sprang "riktigt" lopp med tidtagning, tidigare har det varit knattelopp på 400-500m "alla som går i mål är vinnare". Denna gång var det 2km. Jag tänkte väl att de skulle ta omkring 15-20min iaf för henne med lite gångpauser och drickapauser men jäklar va hon sprang! Dryga 11 minuter och in på plats 14 av en bra bit över hundra starter!

Efter Thelmas målgång var det bara dryga 40min kvar till min egen start. Värmde upp 3-4km med lite fartökningar innan de var dags att ställa sig i startfållan. Det var en väldig trängsel längst fram, vilket det oftast är i kortare lopp då det är många ungdomar som springer och då har man väldigt bråttom, 1:a kilometern...

När starten gick så hade jag nog ett 15-tal tjejer före mig som drog i väg i en jädrans fart... Jag gick ut i lite lagom tempo och redan efter nån kilometer kunde jag springa förbi dom flesta som hade maxat i starten. Hade en tjej före mig fram till dryga 3 kilometer, sen sprang jag om henne men hon låg nära bakom så jag kunde aldrig släppa på tempot. När vi närmade oss mål så började hon dessutom ta in på mig så där fick jag kräma på lite extra. Men bra så här med facit i hand för det är lätt hänt att man hamnar i att inte springa snabbare än "vad man måste"

Lyckades hålla min ledning och vann loppet på tiden 19:19, 3:52 min/km i snitt. Väldigt nöjd över att jag höll alla mina km-tider under 4:00/min, hade kraft kvar i slutet och gjorde min snabbaste km där och sänkte tiden ytterligare något från de tidigare loppet.

Km-tiderna var enligt nedan:
1. 3:45
2. 3:57
3. 3:59
4. 3:59
5. 3:37

Och vinsten i loppet var 3000:- och generösa prispengar är ju alltid en bonus!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar