fredag 27 september 2013

Fiskgratäng med makrill

I onsdags efter träningen slängde jag ihop en lätt fiskgratäng på makrill (köpte fryst fiskblock på Ica som jag tinade). Kul att tillaga annat än lax och torsk som man alltid gör annars. Har faktiskt aldrig gjort makrill innan men det här var inte sista gången. Toppengott. Makrill är dessutom en fet, supernyttig fisk som mättar bra.
Fiskgratäng med makrill
400g makrill
½ purjolök
Salt
Vitpeppar

Såsen:
3,5dl kokosgrädde
1 tsk dijonsenap
½ tsk sambal oelek
1 msk tomatpure
1dl gräslök
Salt
Svartpeppar

Lägg makrillfileerna med skinnsidan nedåt. Salta och peppra. Strö över strimlad purjolök.

Koka ihop ingredienserna till såsen. Häll såsen över fisken.

Tillaga i ugnen ca 35 minuter, 175 grader.

vi åt gratängen med vitkålsmos och en sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar