Idag har jag lyckats igen! Att göra ett supergott bröd. Detta brödet var verkligen jättesaftigt och smakade verkligen bröd. Dessutom både Lowcarb och mejerifritt!
MEJERIFRI SQUASHLIMPA (LCHF)
1 bröd
100 g mandel (eller mandelmjöl)
100 g valnötter
50 g solroskärnor
100 g valfria frön (ex. 50 g linfrön och 50 g sesamfrön)
1 dl kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk krydda (ex. brödkryddor, kanel eller nyponpulver)
300 g grovriven squash
6 ägg
Gör så här:
Mixa mandel, valnötter och solroskärnor till mjöl och blanda med övriga
torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop äggen och den rivna squashen i
en separat bunke. Blanda allt och häll upp i en bakplåtsklädd 1,5-litersform. Låt stå och svälla i
5-10 minuter.
Grädda i ca 70 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen, lägg över
aluminiumfolie om brödet börjar få för mycket färg. Låt brödet svalna på
galler under en bakduk. Skär upp när brödet svalnat helt.
Receptet har jag hittat på denna trevliga bloggen: http://vardagfest.blogspot.se/2013/08/mejerifri-squashlimpa-lchf.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar