PALEO RÄKPAJ:
Pajdeg
Pajdeg
2½ dl mandelmjöl
1 dl skalade sesamfrön
1 eller fiberhusk
1 tsk havssalt
40 g kokosolja
1 ägg
Fyllning
½ kg skalade färska räkor
4-5 st hårdkokta ägg
Äggstanning
3 ägg
2 dl kokosgrädde/mjölk
1 msk dijon senap
3 msk fryst dill
Salt
Peppar
Så här gör du:
• Sätt ugnen på 175 grader
• Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen
• Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
• Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter tills det fått lite färg
• Skala och skiva de kokta äggen
• Täck botten av pajskalet med äggen
• Fördela de skalade räkorna över äggen
• Vispa samman ägg, kokosmjölk, dijon senap, dill, salt och peppar i en bunke
• Häll äggstanningen över äggen och räkorna
• Grädda Räkpajen mitt i ugnen i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat
Inspirationen fick jag från den här bloggen: http://undervarttak.blogspot.se/2013/03/rakpaj-paleo-recept-enkelt_12.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar