För 4-6 personer
1st liten purjolök
1st röd paprika
300g zucchini
2msk curry
1msk färsk riven ingefära (alt 0,5-1msk torkad)
1tsk himalayssalt/havssalt
2 burkar kokosmjölk a 400ml
600g vit fiskfile tex torsk
500g räkor med skal
Dill (efter smak och tycke)
Smör alt kokosolja att steka i
Gör så här:
- Strimla purjolöken
- Kärna ur paprikan och dela i mindre bitar
- Fräs lätt i en gryta
- Riv zucchinin grovt på ett rivjärn
- Häll ner i grytan och fräs med i ytterligare någon minut
- Krydda med curry, ingefära, himalayasalt/havssalt och rör om
- Häll ner kokosmjölken, rör om och låt sjuda i ca 10 minuter
- Tillsätt dillen
- Dela fisken i mindre bitar/kuber och rör ner i soppan
- Låt koka upp och dra ifrån värmen
- Låt stå i ca 7 minuter så att fisken blir perfekt tillagad
- Servera med de skalade räkorna, färsk dill och ett gott bröd
Recept Oopsies:
7-st
3 ägg
100 gram philadelphiaost
1 nypa salt
1/8 tsk vitvinsvinäger (kan uteslutas)
1 tsk bakpulver (kan uteslutas)
- Sätt ugnen på 150 grader.
Separera vitor och gulor. - Vispa vitorna hårt med vinäger och salt.
Vispa gulor, bakpulver och färskost slätt - Vänd sedan försiktigt ner äggsmeten i vitorna
- Klicka ut på bakpappersklädd plåt
- Grädda i 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar