lördag 26 augusti 2017

Fisksoppa med curry och räkor


Här kommer ytterligare ett sopprecept! Även detta hittade jag hos Paleokafferiet och det blev våran fredagsmiddag. En riktigt god, festlig soppa som passar likväl som njudmat som en ruggig vardagskväll. Kul med en fisksoppa som inte är kryddad med saffran. Nog för att jag gillar soppa med saffran men lite väl många fisksopperecept är med just saffran. Soppan va väldigt smakfull och perfekt "kryddig" men inte stark på något sätt. Till soppa är det som sagt väldigt gott med bröd så idag gjorde jag mitt favoritbröd Oopsies

För 4-6 personer
1st liten purjolök
1st röd paprika
300g zucchini
2msk curry
1msk färsk riven ingefära (alt 0,5-1msk torkad)
1tsk himalayssalt/havssalt
2 burkar kokosmjölk a 400ml
600g vit fiskfile tex torsk
500g räkor med skal
Dill (efter smak och tycke)
Smör alt kokosolja att steka i

Gör så här:
  • Strimla purjolöken
  • Kärna ur paprikan och dela i mindre bitar
  • Fräs lätt i en gryta
  • Riv zucchinin grovt på ett rivjärn
  • Häll ner i grytan och fräs med i ytterligare någon minut
  • Krydda med curry, ingefära, himalayasalt/havssalt och rör om
  • Häll ner kokosmjölken, rör om och låt sjuda i ca 10 minuter
  • Tillsätt dillen
  • Dela fisken i mindre bitar/kuber och rör ner i soppan
  • Låt koka upp och dra ifrån värmen
  • Låt stå i ca 7 minuter så att fisken blir perfekt tillagad
  • Servera med de skalade räkorna,  färsk dill och ett gott bröd
Jag gjorde i stort sett precis som ursprungsreceptet med bara någon ändring på mängden av bla kokosmjölken

Recept Oopsies:
7-st

3 ägg
100 gram philadelphiaost
1 nypa salt
1/8 tsk vitvinsvinäger (kan uteslutas)
1 tsk bakpulver (kan uteslutas)
  • Sätt ugnen på 150 grader.
    Separera vitor och gulor. 
  • Vispa vitorna hårt med vinäger och salt.
    Vispa gulor, bakpulver och färskost slätt
  • Vänd sedan försiktigt ner äggsmeten i vitorna
  • Klicka ut på bakpappersklädd plåt 
  • Grädda i 25 minuter.






























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar