fredag 3 maj 2013

Pulled pork

Har gjort pulled pork för första gången. Hur simpelt som helst, sköter sig ju själv i ugnen, även om det tar lite tid. Köttet blev hur gott och mört som helst! Vi åt köttet ihop med kokt brysselkål och färskostkräm. Längtar redan nu till dagens lunchlåda:)

Pulled pork
1,5 kg karré i bit
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
salt, peppar, chilipulver
2,5 dl barbequesås

Sätt ugnen på 125 grader.
Salta och peppra köttet rejält och lägg det i en lergryta eller gryta med lock som tål värme. Skala och klyfta den gula löken och lägg runt köttet. Skala vitlöken och lägg även den runt köttet.
Häll barbequesåsen över köttet och löken.
Låt gå i ugnen i 9-12 timmar och dra sedan sönder karrén med två gafflar så det fördelas med såsen.


Stark barbequesås
1dl vatten
1dl ketchup (steviasötad)
½ dl vinäger
1msk dijonsenap
1½ msk worcestersås
1msk soya
1msk oxfond
1½tsk chilipeppar
1krm cayennepeppar

Blanda ihop alla ingredienser och låt småkoka i ca 10minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar