I veckan gjorde jag jättegoda nötfärsburgare hemma till kvällsmat. Gjorde en jättegod hamburgerdressing till det.
Hamburgare LCHF 4st
1 ägg
1dl creme fraiche
1msk fibrex
½ gul lök
1 tsk oxfond
1 tsk sambal oelek
½ tsk soja
½ tsk dijon senap
Salt
Peppar
Häll upp creme fraiche i en skål. Lägg i fibrexen, samba oeleken, sojan, fonden, dijonen och kryddorna. Blanda. Låt röran dra sig 5-10 minuter. Hacka under tiden löken. Blanda ner blandfärsen och löken i röran. Blanda väl. Tillsätt ägg. Rör om ordentligt. Låt smeten vila 10 minuter. Forma hamburgarna med handen. Smält sedan smör i en stekpanna och stek burgarna på medelhög temperatur ca 3-5 minuter på varje sida.
Hamburgerdressing
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 dl hackad smörgåsgurka
2-3 msk steviasötad ketchup
Salt peppar chilipulver
Blanda ihop alla ingredienser och servera.
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 dl hackad smörgåsgurka
2-3 msk steviasötad ketchup
Salt peppar chilipulver
Blanda ihop alla ingredienser och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar