onsdag 30 september 2015

Mejerifria nötkusar

Äter normalt sett inte så mycket bröd, inte ens ”LCHF-bröd” men inför lopp och på tävlingsdagar är det perfekt som frukost. Ger en extra dos kolhydrater och är lätt och gott att få i sig. Eftersom jag äter minimalt med mejeriprodukter så gjorde jag ett test at göra ett helt mejerifritt bröd. Detta recept innehåller normalt sett creme fracihe, turkisk yoghurt eller liknande men jag bytte ut mot kokosgrädde. Resultatet blev kanon, precis lika bra som mejeriprodukt!

6-7st frökusar
4 ägg
1,5dl kokosgrädde
1dl mandelmjöl
2dl valnötter, malda eller fint mixade
½dl fibrexflingor
1½ msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
½ tsk salt

Sätt ugnen på 190 grader. Vispa äggen till en luftig smet med elvisp, ca 3 minuter. Blanda ner yoghurten

Rör ihop resten av ingredienserna och tillsätt dem. Blanda väl och låt stå och svälla ca 10 minuter.

Forma till 6st fyrkantiga eller runda bullar och lätt på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något. Använd gärna blöt sked och fuktiga händer när kusarna formas.

Strö lite malda valnötter eller frön över bröden och grädda i ca 25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar