söndag 19 juli 2015

Crazy weekend dag 3

Sista passet: 20km. Det pass jag nog var minst taggad på att göra... Inte för att jag inte kände att jag skulle orka men det där "långpasssuget" var lite svagare än normalt... MEN jag fick med mig min kära sambo att springa med! Efter två dagars långpass i sin ensamhet var det guld värt!

Nu springer Erlendur normalt sett aldrig längre än 20km i stöten och har aldrig tidigare avverkat mer än 14km i ett svep så tanken var att han skulle springa med en bit av passet.

Denna dag hade kära mor tackat jag till att en stunds hänh med lilla Thelma så vi startade vår tur därifrån (Trandared). Sprang över Hulta- bort till Ymer-ner till Kype- på 4,7km-spåret där-Ibex- genom stan-bort förbi bussgaragen- Kransmossen. Där hade vi avverkat drygt 15km och Erlendur hade lite känningar här och var. Han fick då stretcha en liten stund medan jag sprang 3 varv runt 1km-spåret (för att komma upp i mina km). Sen fortsatte vi de sista km upp till mamma.

Jag hade fått ihop mina 20km och Erlendur hade nytt rekord på dryga 17km.

Även denna dag blev tempot snabbare än vad vi hade räknat med. Hade tänkt att dagens pass skulle ligga på omkring 5:30-5:45 men blev 5:18/km, 1h och 46min.

Passet kändes betydligt lättare än vad jag väntat även om det var riktigt sega ben i minsta lilla backe... Det var dessutom 20 grader varmt så att jag tog löparväst utanpå linnet fick jag ångra ganska snabbt...

Så nu är mission "Crazy weekend" avslutat för den här gången. Det kommer att dröja innan jag ger mig på det igen.... MEN jag kommer att göra det igen!

Bildresultat för crazy

Crazy weekend dag 2



Dag 2: 30km löpning, en sträcka jag inte sprungit sedan i höstas. Som dessutom skulle avklaras helt själv och tidig morgon innan övriga familjen vaknat... Även denna dag skulle sträckan bli exakt vad jag hade planerat och gärna kuperat. Så valet föll på kransmossen, tycker väldigt mkt om 10km-spåret där. Så 3 varv runt denna motionsslinga fick det bli.

Ett ganska smidigt val ändå för det är lätt att bryta om något inte kändes hundra och så hade jag bilen parkerad så jag kunde dricka och ta mig något att äta mellan varven.

Startade kl 07.00 och kände mig fräsch efter gårdagens pass så första milen avverkades ganska enkelt, körde på med varv 2 direkt utan stopp. Tänkte att om jag gör så har jag ju bara ett varv kvar sen.

Andra milen var lite tyngre, speciellt mentalt. Man har sprungit ett varv och har ett var kvar efteråt. Men det gick ändå helt ok. Det är nåt visst med att springa ensam ändå. Man kan springa i precis det tempo man vill och man kan bara tänka på allt och inget. Låter kanske klyschigt men det är sån mental avslappning och frihetskänsla att bara vara i nuet. Det enda man gör är att förflytta ena foten framför den andra. Aldrig njuter man på riktigt så av vacker natur, fint väder, blommor och djur.

Efter andra milen sprang jag bort till bilen, drack lite celsius och vatten, tog några enrgikakor (makadamiarutor) och en enervitene enrgigel. Har har aldrig tagit energigel innan men har många gånger velat testa under längre lopp men inte vågat (med risk att magen ska balla ur). Så jag tänkte att jag testar nu under träningspass för att se hur det fungerar. Och jag fick bra energi till sista varvet, kände verkligen av den och magen protesterade inte alls.
Bildresultat för enervi citrus
När jag begav mig ut på varv 3 var jag ändå rätt taggad. Bara ett varv kvar. Det varvet kändes konstigt nog inte jobbigare än de två första. Kanske berodde på lite energipåfyllnad eller bara känsla av att jag "snart" var klar.

Ska inte säga att det på nåt sätt var 3 lättsprungna mil. Det var både fysiskt och psykiskt jobbigt. Pannbenet fick jobba på högvarv. Sista varvet vet jag inte hur många gånger jag frågade mig själv vart jag var, om jag sprungit vilse fast jag sprang exakt samma spår som de tidigare två varven och som jag springit hur gånger gånger som helst tidigare... Benen var ordentligt trötta, snubblade flertalet gånger, en gång så jag trampade ordentligt snett och var rädd att morgondagens pass skulle drabbas men det var ingen fara..

Efter 2 timma och 36minuters löpning var jag äntligen klar. Med en tid som var betydligt snabbare än vad jag hade tänkt. Hade inget "måstetempo" som jag tänkt hålla utan bara springa i de tempot som kändes allra behagligast men hade räknat med omkring 5:30/km och 2h och 45min. Snittet hamnade på 5:12min/km. Och då kan jag tillägga att jagsprang mina varv med negativ split (alltså varje varv gick snabbare...)

0-10km: 53,20min
11-20km: 52,10min
21-30km: 50,30min

Kom hem alldeles lagom för att väcka familjen strax innan 10 och kunde avnjuta dagens andra frukost!

Crazy weekend dag 1

Hade egentligen tänkt startat på fredagen men eftersom min kära syster ställde upp och passade Thelma en stund på morgonkvisten kunde jag lika gärna starta redan på torsdagen.

Hade varit i Stockholm på semester dagarna innan så jag var väl förberedd med 3 vilodagar i bagaget (ok, bortsett från en liten joggingtur på djurgården för det kunde jag inte låta bli...).

Med mitt dåliga lokalsinne så ger jag mig inte ut i terräng ensam, inte för att jag inte tror jag ska hitta hem men att springa en viss distans blir helt omöjligt. Jag skulle varkligen springa 20km, varken mer eller mindre.

Hade iallafall planerat en runda som inte gick alltför mycket på asfalt och en hel del kuperat. Startade 09.30 hemifrån Jennifer på Hulta-sprang förbi hemma- bort till Kype-4,7km spåret där-ner till Ibex-genom stan-bort till Kransmossen-4,5km spåret där och upp till Hulta, Lyckogången vilket blev 20,4km.

Planen denna dag var att inte springa för fort, hushålla på krafter och inte slita för mkt på mig. Tänkte snitt på omkring 5:15min/km. Snittet blev 5:04/km, 1h och 43 min. Men det kändes helt ok för efter flera dagars vila rullar löpningen på lätt.

Största minuset var att Cillen fortfarande inte kan följa med ut och springa. Mitt bästa sällskap!

lördag 18 juli 2015

Mission completed "Crazy weekend"



Läste på nätet för ett tag sen om uppladdningsträning sk "Crazy weekends" inför Ultralopp (i det fallet ultravasan, terräng). Att vänja kroppen för mängdträningen (volymen), gärna då i terräng (eftersom det är skonsammare och man förbättrar fotstyrkan och balansen). Upplägget är som sådant att man springer 20km, 30km och 20km på tre efterföljande dagar.

Jag har varken ultravasan eller något annat ultralopp i min planering men detta lät även som ett bra upplägg inför Lindigöloppet som äger rum om drygt två månader. Och de har jag planerat att springa även i år.
Bildresultat för crazy

Nu har jag inte sprungit något så långt pass som 30km överhuvudet taget i år, mina pass har legatt på omkring 20km och det har varit en gång i veckan. Så det var inte helt stucket i sten att jag skulle springa alla tre passen, bara om kroppen kändes bra och återhämtad inför varje pass och jag planerade rundor som var enkla att bryta om något inte kändes ok. Vill inte riskera något.

Men idag har jag avverkat alla mina 3 pass och det har gått över förväntan! Mkt nöjd och stolt för nu sitter jag med 70 sprungna km på 3 dagar och jag har varken ont eller är överdrivet stel någonstans, lite sliten och trött kanske...

Mer om mina 3 gjorda pass kommer i egna inlägg!

måndag 13 juli 2015

Gårdagens "återhämtningspass"

Igår, dagen efter loppet kände jag mig prima i kropp och knopp. Nöjd och glad och kroppen kändes fin i alla dess delar.

Så jag begav mig till kransmossen för en liten löptur, gillar verkligen deras 10a. Den är på asfalt, på grus, i skog, uppåt, neråt och kringelikrok. Ingen snabb runda men en motiverande.

Vädret var lite småregnigt men det var så skönt efter gårdagens heta lopp. 

Hade tänkt springa sådär superlugnt men kände mig oförskämt pigg redan från start så jag lät det rulla på. Sprang första 3km en bit över 5min/km men sen låg jag under 5min/km hela vägen fram. När jag kolla på klockan inför sista km så såg jag att jag kunde med lite tryck till och med hamna under 48 min. Go for it! 3:50 sista kilometern. Det är av nån anledning så jäkla skönt och ger en sån kick att ge allt när man vet att man snart är klar.

Sluttid: 47:55min Snitt: 4:47min/km. Bra jobbat såhär dagen efter tävling!

söndag 12 juli 2015

Varbergsloppet 2015

 Igår hade vi en riktigt härlig familjedag nere i Varberg. Thelma skulle springa paprica-loppet 400m och så var vi ett härligt gäng som skulle springa Varbergsloppet 10km. Jag, Erlendur, Jesper, Rebecca och Karin. (Vi hade dessutom ett lag ihop men som av någon anledning slarvades bort så det finns det inget resultat för...)

Först ut kl 12 var Thelma och hon har övat flitigt här hemma mellan toadörren-fönstret och tillbaka vilket tar ca 7 sekunder. Hon, Julius och Cajsa-Stina var så söta när dom sprang hand i hand genom loppet och mäkta stolta när dom kom i mål och fick medalj och goodiebags.

Jag hade inte förberett mig nämnvärt inför tävlingen veckan innan eftersom vi bestämde oss att starta bara några dagar innan men hade iaf lyckats få in ett par dagars extra vila. Hade inget direkt mål med tävlingen och hade inte heller inte satt nån minsta press på mig själv. Ville ha ett behagligt lopp, gärna under 40 minuter men inget måste.

Visste att banan skulle vara ganska kuperad, mycket uppför första halvan. Sen var ju vädret väldigt fint, alldeles för fint för löpning, över 20 grader och gassade sol.... Min tanke var att ta det "lugnt" första halvan omkring 4min/km (inte mkt under) och sen ligga på mer andra halvan om det kändes bra.

Strartade i grupp 1 som startade på skott, alltså räknades bruttotid så jag ställde mig långt fram för att inte förlora massa tid. När starten gick sprang jag helt för mig själv, försökte inte hänga på "eliten", kändes lätt och bra, det var massa folk och det kändes härligt, 3:46 pip klockan, helt perfekt.

Resterande 4km gick svagt uppför hela tiden och det var varmt men mycket publik och pigga ben gjorde det hela behagligt, precis under 4min/km. Låg precis bakom en tjej som höll ganska perfekt tempo.

5e och 6e km flöt också på fint. Dock trodde jag att banan skulle vara mkt mer sluttande och lättsprungen andra halvan än vad den var. Det vara ganska mycket upp och ner och kringelikrok.

Vid 7e-8e km kom tröttheten som vanligt men just omkring där var det mycket publik som fick en att springa på helt ok iallafall. Efter 8km och bara 2km kvar till mål kom strandpromenaden och man såg mål! Räknade på klockan och håller jag mig under 4min/km sista två får jag en tid under 40min, hörde även att jag låg som nr 6 i damklassen! Och tjejen som jag sprungit "ihop" med tidigare hade jag sprungit ifrån så min nuvarande 6e plats tänkte jag minsann springa för nu.

Jag var rejält trött 9e km men fokuserade blicken framåt och bara malde på, tryckte på uppför så gått det gick och lät det rulla på nerför.

När jag är inne på sista kilometern så ser jag en tjej några hundra meter framför mig, OM jag lägger in en växel till så kanske jag kan komma om henne! Då blir jag ju 5a! Topp 5! Jag gör ett ordentligt ryck, tar mina sista krafter och lägger in en spurt. Med bara omkring 100m från mål kommer jag om henne, lägger in en växel till och springer i mål! 5e platsen blev min!! Med 3 sekunders marginal!

Tiden blev 39:11, en tid som jag är riktigt riktigt nöjd med. 5:e placering av 770 damer! Gjorde ett av mina bästa lopp känner jag. Även om jag springit snabbare ett par gånger tidigare har banorna de gångerna varit betydligt enklare. Disponerade väl hela tiden, jämna km-tider, skön känsla, något snabbare andra halva än första halva (precis som jag vill ha det). Hade kraft kvar ändå in i slutet, min sista km blev min snabbaste.

Km-tiderna blev:
1) 3:46 2) 3:53 3) 3:58 4) 4:00 5)3:57 6) 3:49 7)3:56 8) 4:06 9) 3:55 10)3:43 
Snitt: 3:55min/km

Efter loppet kändes jag mig hur fräsch som helst, inga känningar någonstans, inte ens ont i mina tår som redan innan loppet hade två lösa blånaglar, inget illamående. Hade slopat allt vad godis, dextrosol och energidryck under detta lopp (pga tidigare illamående och ont i magen). Innan loppet hade jag bara druckit min dos rödbetsjuice, druckit lite intend och celsius (inte 2 burkar som jag brukar). Less is more!

Även mina lagkamrater gjorde kanonfina prestationer. Erlendur var nästa snabbast av oss med tiden 47:17, ett personbästa på över 2 minuter! Jeppe var hack i häl på 47:27. Rebecka och Karin var inte långt ifrån varandra. Rebecka gjorde även hon personbästa med 2 min med tiden 54:22 och Karin sprang in på knappa minuten för 53:31.

Varbergsloppet var ett riktigt kul lopp som jag garanterat kommer att springa igen. En otroligt fin bana, bra arrangerat, med mycket publik och härlig stämning!




torsdag 9 juli 2015

Bästa ekoutbudet

Bästa utbudet av ekologiska matvaror i Borås har de definitivt på Coop Forum i Borås. Långa välfyllda hyllor med Renee Voltaire, Urtekram, Kung Markatta

Var där senast i måndags och fyllde på med lite kokosolja, kokoschips, nötter och the.


Sen lunch vid skrivbordet

Sen lunch vid skrivbordet idag. Bestående av toppning och fyllning från gårdagskalasets smörgåstårta, och ett par extra ägg till det:)


Litet styrkepass

Igår blev det ett litet styrkepass på Ibex. Jennifer va med och tränade första halvan sen körde jag själv. Tog dryga 20 minuter. Och så en liten tabata plankan efter det.

7 varv av nedan:

Nu blir det lite vila inför stundande Varbergsloppet på lördag!

onsdag 8 juli 2015

Kokos och makadamiarutor

Bakade igår dessa rutor, sprängfyllda med massa nyttigt fett. Perfekt innan/efter träning eller som lite snacks om man är sugen på något.Jag gjorde bara en 1/3 sats för att "prova på" och de blev riktigt goda så nästan gång blir du fullsize!

  • 60 gram rostade kokoschips
  • 160g macadamianötter
  • 150g kallpressad kokosolja med kokossmak (knappt 2dl när den är smält)
  • 1 msk chiafrön
  • Ev lite salt (men behövs ej om nötterna är saltade)
Smält kokosoljan och mixa den med nötterna till en slät massa. Blanda i kokoschipsen och chiafröna och mixa ihop lite lätt (inte för mkt för då försvinner ”krispet”). Klä en form 20x20cm med bakplåtspapper och häll i smeten. Frys 20-30min och skär därefter i rutor alt bryt i bitar





Intervall 3x10min



Igår var det dags får långa intervaller runt Ramnasjön. 3x10 min med 2 min gåvila mellan. Såna där intervaller som ger lite lätt ångest innan start…

Jag och Elin hade till och med pratat om att köra egna lite kortare intervaller på bana istället för att ”slippa” passet. Men är det jobbigt och ångestladdat så betyder det att det är en svaghet och det är svagheterna man ska träna på (säger jag som alltid låter mina crossfitwods innehålla HSPU, situps, KB-swingar och marklyft för det är jag bra på, haha!).

Sen gör man bra mycket bättre ifrån sig när man tränar i grupp, skulle aldrig få till ett sånt här pass på egen hand.

Målet för passet var att ligga strax under 4min/km, alltså ca 2 varv runt sjön (1300m) per varv.

Men höll inte hela vägen riktigt.

Första intervallen hängde jag på de snabba killarna och de gick i riktigt bra tempo.             3:48min/km tot 2630m
Andra intervallen tappade jag dom efter ett tag.                                                               4:00min/km tot 2500m
Tredje intervallen tappade jag ytterligare något.                                                              4:03min/km tot 2470m

Men ändå helt ok nöjd över passet. 7600m totalt på 30 min vilket blir 3:57min/km (så jag klarade ju typ mitt mål om man räknar snittet).

Dagens lunch: kräftröra och ägg

Blixtsnabbt tillagat, nyttigt och gott!
Kräftstjärtsröra, 3 ägg, smör och sallad
Kräftröra med sting
150g kräftstjärtar (jag hade fryst vriant som jag tinat)
2 msk hemmagjord majonnäs- Receptlänk 
1 tsk sambal Oelek
Färsk dill
Salt
Peppar


Snabbfixad kvällsmat

Minimalt arbete och 20min tillagningstid från start till servering


På med lite dill, salt och peppar och lax in i ugnen, drygt 15 min 160 grader
Färskpotatis ner i grytan med dill och salt, drygt 15 min
Lite sallad och romsås till det
Klart!

tisdag 7 juli 2015

Sallad med varmrökt lax

Hade en bit varmrökt lax liggandes hemma i kylen som jag har gjort finfina sommarsallader på!

Måndagens sallad
Måndagens sallad:
Plocksallad från trädgården
Skivad röd lök
Gurka
Sockerärtor
Kokta ägg
Lättkokt sparris
Varmrökt lax
Kräftstjärtar
Dill (också den från trädgården)
Romdressing*


Torsdagens sallad
Torsdagens sallad:
Plocksallad från trädgården
Körsbärstomater
Gurka
Sockerärtor
Avokado
Lättkokt sparris
Varmrökt lax
Kräftstjärtar
Pumpafrön
Romdressing*

Romdressingen
Gräddfil
Majonnäs
Röd rom
Salt
Peppar
Citronsaft
Bara att röra ihop allt och stå kylt ett tag. Jag hade mestadels majonnäs i min och vill man ha den helt mejerifrå kan man hoppa över gräddfilen helt.


Söndagens grill

De få dagar man kan sitta ute på altanen och äta kvällsmat är verkligen så värda! I söndags grillade vi oss en fin bit oxfile (ja den va jättefin även om bilden är jätteful...)

Till det åt vi en av mig konstnärligt gjord sallad. Hade hittat ett ekologiskt bearanisekryddsmör på Coop i Varberg som verkligen var finfint till!



Activity update



Dags att uppdatera mig lite!

Efter tre löpdagar på raken tisdag-torsdag bjöd jag mig själv på två vilodagar fredag och lördag. Tog istället och packade väskan och åkte med Thelma och Karin ner till Varberg för sol, bad, lek och övernattning. Vilken härlig miniweekend vi hade! Hade tagit ut en extra semesterdag på fredagen för att ta till vara på solen när den väl ville visa sig!

Fantastiskt dag på Apelvikens strand

Full fart på hjulningsträningen!
På söndagen sen var det dags för långpass. Stack iväg själv vid 8-tiden, dels för att ha gott om tid att fixa till Thelmas födelsedagskalas och dels för den sjuka värmen. Fast redan på morgonen var det helt galet varmt. Sprang hemifrån och hem till Jennifer och Johannes för att spana in deras nya hus som dom precis flyttat till. 3,5km dit och jag var redan helt svettig. Fick kränga av mig linnet och hälla i mig lite vatten redan då innan jag sprang vidare. Ner till Kransmossen och runt 10km-spåret där och ett nytt vätskestopp vid Kransmossen klubbstuga. Fortsatte sedan genom stan, bort till Ibex och upp till Kype. Nu var det varmt! Fick stanna i skuggan i backen upp för att kyla ner mig lite. Hade tänkt ta ett vätskestopp till vid Kypegården men valde istället att slänga av mig skor och strumpor och dyka i sjön. Helt obeskrivligt skönt! Efter det var det 3,5 sköna kilometer hem med helt ny energi. Totalt blev det drygt 2h löpning, 24,1km. Hamnade på snitt 5:06min/km (men då var det givetvis klockstopp i pauserna)

Igår hade jag tänkt springa ett par varv runt Picke efter jobbet. Men efter en riktigt seg dag på jobbet var jag noll procent motiverad och tänkte hoppa över dagens träning. Men så skulle Erlendur och Martin ut och springa och min kära syster ställde upp som barnvakt en stund så jag kunde hänga med dom. Genast mkt mer motiverande att springa med sällskap! Killarna hade nog egentligen tänkt sig en sisådär 7km men när vi väl kom till avstickarna vid 8,2 och 10km så var det inga problem att få med dem så det blev 10km. Lugnt start på passet med ett snabbare slut. Väldigt snabbt slut för när jag ökade sista km så hängde Erlendur på och pressa på tempot, i spurten i slutet sprang han till och med om mig! Tiden totalt blev 51 min, snitt 5:07min/km

torsdag 2 juli 2015

Dödspass

Idag genomförde jag årets jobbigaste pass.....

Planerade igår att jag skulle springa hem från jobbet idag, gillar att springa från punkt A till punkt B. Det gäller att passa på nu när inte Celtic ska med, i vanliga fall åker jag alltid hem och hämtar henne först. När jag satt ute på lunchen fundera jag på om det verkligen var så genial ide, 29 grader varmt... Men när jag planerat nåt, packat väskan etc så gillar jag inte riktigt att ändra på det, om jag inte har en annan bättre plan.

Så halv tre, när värmen låg på som allra värst begav jag mig iväg

Första 2 km är en lång raksträcka som aldrig tycks ta slut och inte ett ens skugga inom räckhåll. Sen kommer man till Kype, där blir det lite mer kuperat men också lite mer skugga... Efter det kommer en lång solig backe upp från kype och sen solig nerförsbacke fram till Ramnasjön. Äntligen lite skugga och nästan halva passet avklarat. Efter det blir det flackt och soligt fram till stan och efter det kommer värsta biten....

Från Yxhammarsgatan, förbi Carolikyrkan och Åsbogatan, uppför, uppför, gassande sol, gassande sol... Grejen var den att jag skulle inte bara hem, jag skulle till babyproffsen och möta upp Erlendur för bilstolsköp. Men jag tänkte att jag stannar hemma och ber E hämta upp mig där, 9km får räcka idag. Men när jag väl närmar mig hemmet tänker jag att har jag kämpat hit kan jag ta mig sista biten också (som jag trodde va 2km men det var 3...)

Sista 3km fick jag stanna varje km för att kyla av mig i skuggan. Sprang vägen förbi Hässleholmen (4H). Och backen upp där var så sjukt varm och lång, trodde aldrig jag skulle komma fram. Kände mig dessutom rätt felklädd där jag sprang i mina shorts och sport-BH när jag mötte ett mamma-gäng bärande hucklor och långa, svarta hucklor.

Sista biten fick jag energi för nu var jag snart framme, raksträcka och skugga dessutom!

Fick dock lite problem när jag kom fram. Hade sagt till E att han måste ta med ett linne till mig. Tror ni han hade gjort det? Svar: nej. Och inte kan jag gå halvt naken bland gubbarna och köpa bilstol. Det enda klädesplagg som fanns i bilen var Erlendurs svarta jacka. Tror ni jag svettades? Jo tack, där starta värmedöden nr 2....

Långt inlägg om ett litet löppass det här blev...

Resultatet av passet blev iaf 12km på tiden 1h och 1min, snitt 5:07min/km. Inte dåligt snitt för detta pass men då var det ganska många stopp, annars hade jag nog inte hållt detta tempo.


Kvällspass



En väldigt stor fördel med sommaren, speciellt en varm sommardag, är att man kan ge sig ut på en löptur i stort sett när som helst. Så värt att kunna komma hem från jobbet och kunna fixa med alla vardagsbestyr innan träning (istället för efter). Igår blev det ett sent långpass, helt själv. Stack iväg en stund efter åtta och var inte tillbaka hemma förrän närmare tio. En tokskön rund i sol och en bit över 20 grader

Sprang hemifrån över Hulta och till Kransmossen, 10km spåret där och så hem, nerför trandaredsbacken och över Bergsbo vilket blev ganska exakt 18km. Kände mig pigg och glad och kunde hålla ett ganska fint tempo utan att kämpa allt för mycket.  

18km              1:31               5:06/km

  1. 5:06
  2. 5:11
  3. 5:01
  4. 5:00
  5. 4:55
  6. 5:19
  7. 5:07
  8. 5:28
  9. 5:13
  10. 5:04
  11. 5:27
  12. 4:50
  13. 5:07
  14. 4:46
  15. 5:14
  16. 4:44
  17. 5:28
  18. 4:37

onsdag 1 juli 2015

Parlöpning, 7km runt Picke



Igår var jag och Erlendur ute och sprang en vända ihop. Såg som vanligt framför mig en härlig joggingtur där vi springer och pratar om livet men det blev som det brukar 33minuter av total tystnad. Men det är iaf roligare att springa med någon (även om det inte pratas) än att springa ensam, speciellt nu när jag inte kan ta med mig Celtic

Vi sprang 2 varv runt Pickesjön. Min tanke var bara en liten joggingtur men Erlendur drog upp tempot efter första kilometern (vilket han nog ångrade lite grann när jag inte tillät att vi skulle sänka tempot sista biten…)

Tot: 7km tid: 33:53 Snitt:4:50min/km
1. 5:21
2. 4:56
3. 4:49
4. 4:49
5. 4:47
6. 4:56
7. 4:10

Tycker att det riktigt bra presterat av Erlendur med tanke på så lite och oregebundet som han ändå springer:) Och det var riktigt varmt, omkring 25 grader

Närodlat

Så himla fint det känns att äta sallad och spenat till lunchen som man själv odlat hemma i trädgården! Tänk om man ändå hade lite hönor och kycklingar också. Då hade man ju kunnat sluta handla på ICA! Kanske en ko också för jag behöver ju mitt smör


Cillen skadad!


Ja, lilla Celtic går nu hemma med bandage och tratt efter ett hundbett i helgen. Så tråkigt för henne att nu inte får springa eller bada på ett bra tag. Nu när det snart är semester och allt.. Ocj lika tråkigt för mig som inte kan ta med henne ut på löpturer….

En liten grannhund blev ilsk på henne i lördags och högg henne i tassen. Först på söndagen fick vi tid hos veterinären och då var det för sent att sy. Dock hade det börjat läka och såg bra ut men en trampdyna tar ju sin lilla tid att läka.

Lite kuriosa är att jag svimma hos veterinären, slog i huvudet med troligtvis en lättare hjärnskakning till följd, så min söndag fick tillbringas hemma i soffan med Cillen, stirrandes rakt upp i taket, varje ansträngning av huvudet gjorde för jäkla ont… Även i måndag hade jag en jäklig huvudvärk men det gick ändå ok att jobba men fick gå och lägga mig sen när jag kom hem. Men om det var så mkt som en hjärnskaning så var det en lindrig variant, redan igår hade huvudvärken släppt och idag känns det bra igen.