torsdag 15 oktober 2015

Paj med kalkon och spenat

Snodde ihop en liten paj igår kväll.

En del ingredienser till pajdegen var slut men då får man experimentera lite. Istället för smör i pajdegen så tog jag rapsolja och jag hade bara 2dl mandelmjöl så den sista halva decilitern bytte jag ut mot hasselnötsmjöl

Pajskal:
2dl mandelmöl
0,5dl hasselnötsmjöl
1dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
1 ägg
40g rapsolja

Fyllning:
150g strimlad kalkon
150g frusen bladspenat
Salt
Peppar
Oregano
Riven ost

Äggstanning:
4 ägg
2dl creme fraiche
Salt
Peppar

Blanda ihop ingredienserna till pajskalet, knåda till en deg och tryck ut i en pajform. Grädda ca 10 minuter 200 grader

Tina spenaten och krama ur vätskan. Blanda med kalkon och kryddor.

Lägg fyllningen i pajskalet när det gräddats klart. Strö över riven ost.
 
Blanda ingredienserna till äggstanningen och häll på fyllningen.
Grädda i ugnen ca 30-40 min, 200 grader


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar