Snodde ihop en liten paj igår kväll.
En del ingredienser till pajdegen var slut men då får man experimentera lite. Istället för smör i pajdegen så tog jag rapsolja och jag hade bara 2dl mandelmjöl så den sista halva decilitern bytte jag ut mot hasselnötsmjöl
Pajskal:
2dl mandelmöl
0,5dl hasselnötsmjöl
1dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
1 ägg
40g rapsolja
Fyllning:
150g strimlad kalkon
150g frusen bladspenat
Salt
Peppar
Oregano
Riven ost
Äggstanning:
4 ägg
2dl creme fraiche
Salt
Peppar
Blanda ihop ingredienserna till pajskalet, knåda till en deg och tryck ut i en pajform. Grädda ca 10 minuter 200 grader
Tina spenaten och krama ur vätskan. Blanda med kalkon och kryddor.
Lägg fyllningen i pajskalet när det gräddats klart. Strö över riven ost.
Blanda ingredienserna till äggstanningen och häll på fyllningen.
Grädda i ugnen ca 30-40 min, 200 grader
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar