lördag 3 oktober 2015

The runners convention





Idag har jag tillbringat dagen i Göteborg på The runners convention. Som man i all enkelhet kan förklara som en konvent för löparnördar. I konventet ingick 4 passer/klasser, lunch, smoothie och ett par valfri Salming löparskor

Pass 1: "Jump hig/ Run faster" med höjdhopparen Emma Green
Detta 60 min pass bestod i en mängd olika hoppövningar som man har nytta av i löpningen för att förbättra bla spänst. Tyckte kanske inte passet gav jättemycket som jag kommer att använda men man fick  man fick sig ordentlig träning av vaderna.
Bildresultat för emma green
Emma Green

 Pass 2: "Träning som funkar-skapa förutsättningar för optimal löpteknik" med Marie Larsson
Marie Larsson jobbar på Elitrehab och är sjukgymnast specialiserad på idrotts-och motionsskador. Under detta 90 minuter långa pass fick vi testa vår rörlighet, rörelsekontroll, styrka, spänst och balans och fick övningar och tips hur man träningar upp sina svagheter. Fick utförligt förklarat hur olika brister påverkar vår löpning och skador som de kan ge. Jag har ju haft en stor dos skador genom åren och gått mycket hos sjukgymnaster och tränat en hel del rehab. Så för mig visste jag mycket sedan innan och jag vet ganska väl vart mina svagheter sitter. Dock var det ett väl inspirerande pass och jag fick kvitto på de delar som fortfarande är svaga vilket gav mig "inspo" att lägga lite mer krut på att lägga in lite mer rehab/prehab i min träning igen. Den har var ganska frånvarande sista tiden...

Pass 3: "Overcome your running thresholds" med BG Nilensjö
BG Nilensjö är chefredaktör för tidningen Spring, jobbar som löpcoach och har nytt svenskt rekord på 10km landsväg i M50. Detta pass var ett rent löppass, ett sk tröskelpass. Tröskelträning är ett kontrollerat snabbdistanspass där man inte drar på sig mjölksyra men ligger precis på gränsen.. Dagens pass var ett "milt" tröskelpass. Vi värmde upp 3km ca 5min/km tempo. Efter det skulle vi springa 3 km i tröskelfart (ungefär tävlingstempo på milen). Vi var uppdelade i olika grupper med 30 sek skillnad på tempo och jag anslöt till 40min-gruppen. Startade först km i 3:56 tempo och kändes bra. En tjej i min grupp tyckte de gick lite långsamt och drog på, jag hängde på. Nästa km blev 3:49/km och sen avslutade vi sista km i 3:43/km. Snitt blev 3:50/km och det kändes bra. Detta var definitivt dagens bästa pass, det var tufft men kul, BG Nilensjö var en kul och trevlig prick och jag och tjejen som jag sprang med pratade om att träna ihop för vi behöver bägge nån att springa lite tuffare pass ihop med. Så bra utdelning!
Bildresultat för bg nilensjö
BG Nilensjö
Pass 4: "Run your brain" med Björn Foghammar
Björn Foghammar är "Life Kinetic mastertrainer". Detta pass var ett pass för hjärnan och gick ut på att utnyttja och träna upp större del av sin hjärna. Detta var ett intressant pass där vi gjorde flera olika övningar men det var också ganska flummigt. Dock fick man en del intressant info och tankar att ta med sig i bagaget.

Avslutning: "Fun run"
Detta var precis som det låter ett väldigt roligt pass. Alla på hela konventet deltog (omkring 200 pers skulle jag tippa på). Vi sprang en sträcka runt havet och stannade ett antal gånger och gjorde massa styrkeövningar: armhävningar, coreövningar, dips, upphopp, massa andra sorters hopp, maxrusch upp för backe, upp och över en massa hinder etc.. Det var verkligen riktigt jobbigt men ett kul sätt att träna på och något som jag tänker göra igen i min träning här hemma! När vi kom tillbaka så var det 15 min intervallträning med Frida Södermark. 6 koner var utsatta med 50m mellanrum och passet gick ut på att springa 50-300m beroende på vilket kort från en kortlek som drogs. Åh vad jag gillar att springa korta och sjukt snabba intervaller. Skitskoj och med 200 andra löpare att tävla mot så tar man verklig i! Sist avslutade vi det hela med en gemensam parstafett och vårt lag tror jag vann eller om vi kom tvåa:)

Under dagen fick vi även prova ut ett par valfria Salming skor och mitt val föll på ett par Salming Speed. Har länge varit intresserad av att testa Salming skor så nu får jag äntligen chansen. Resencion om mina Salming Speed kommer om ett tag:)
Speed Shoe Women
Och gillar jag inte att springa i dom så är dom ju sjukt snygga iaf!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar