Hamburgare:
500 g nötfärs
1 ägg
½dl grädde
1msk fibrex
½ gul lök (alt lökpulver)
1 tsk sambal oelek½ tsk soja
½ tsk dijon senap
Salt
Peppar
Häll upp grädden i en skål. Lägg i fibrexen, samba oeleken, sojan,
dijonen och kryddorna. Blanda. Låt röran dra sig 5-10 minuter. Riv under
tiden löken. Blanda ner blandfärsen och löken i röran. Blanda väl.
Tillsätt ägg. Rör om ordentligt. Låt smeten vila 10 minuter. Forma
hamburgarna med handen. Smält sedan smör i en stekpanna och stek
burgarna på medelhög temperatur ca 3-5 minuter på varje sida
Morotsstrips:
Skär morötterna i stripsform, lägg på en plåt, häll på lite olja, krydda med salt, vitlökspulver och chilipulver. In i ugnen 20-25min 225 grader
Champinjoner:
Stek ett gäng champinjoner i massa smör, kryddade med salt och oregano
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar