måndag 30 november 2015

Helgens goda sallader

Blev sallad både fredag och söndag kväll. Riktigt goda sådana!
Salladsbotten var blandning mellan spenat och machesallad. Sen ordentligt smörstekt kyckling kryddad med paprika, vitlök, chilipulver, salt och peppar. Ovan på de: paprika, jordgubbar/hallon, ädelost och rödvinsvinegrette.
 
 
Recept rödvinsvinegrette:
1msk olivlja
1msk linfröolja
1msk vatten
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
Salt
Peppar
 
Till salladen åt vi även Oposies-bröd. Svingoda med massa smör, kalkon och ost på!
Recept Oopsies ca 5-7st
3 ägg
100g Philadelphia
En nypa salt
Separarera gulorna och vitorna. Vispa vitorna med saltet till ett hårt skum. Blanda ägggulorna med philadelphian och rör sedan ner i äggviteskummet. Klicka ut på ett oljat bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 30min 150 grader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar