tisdag 24 november 2015

Tacos med vietnamesisk touch

Hade lite familj och vänner hemma i lördags på tacoskväll. Gjorde färsen med kycklingfärs och en supergod vietnamesisk kryddning som jag fått från ett matkasserecept en gång och som jag tidigare gjord både biffar och limpa på.  
Till det gjorde jag en finfin mejerifri guacamole. Och övriga tillbehör var köpegrejer: tacobröd, chips, sallad, grönsaker, tacosås, yoghurt och ost

Vietnamesisk kycklingfärs:

500g kycklingfärs
2msk tamari soya
1 msk Santa Maria Fish Sauce
2tsk sambal oelek
2tsk malen ingefära
1 pressad vitlöksklyfta (alt 1 krm vitlökspulver)
1msk kruskakli (kan uteslutas)
1 ägg
Kokosolja alt smör

Blanda ihop alla ingredienser utom färsen. Rör om och tillsätt sedan färs. Stek i kokosolja eller smör.

Mejerifri guacamole:
2 mogna avokado
1 dl hemmagjord majonnäs
1 vitlöksklyfta (alt 1krm vitlökspulver)
1 pressad lime
½ tsk salt
Chilipulver
Svartpeppar
Mixa allt till en slät smet och låt stå i kylen en liten stund innan servering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar