onsdag 25 november 2015

Pizza med bovetemjöl

Igår var det pizzabak igen. Testade ett nytt recept med bovetemjöl. Resultatet blev en ganska grov pizza med krispig botten. Smaken på mina tidigare pizzor tycker jag nog varit lite bättre men denna var absolut helt ok!


Ingredienser till en stor pizza.
125g bovetemjöl
0,5tsk salt
Oregano
1tsk bakpulver
0,25dl olivolja
1 tsk fiberhusk
1dl mjölk (alt mandelmjölk)

Blanda torra ingredienser med varandra tillsätt olja under omrörning och sedan vätskan – lite i taget. Låt svälla en stund. Baka ut tillsammans med mjöl och kavla ut på plåt mellan två inoljade bakplåtspapper och låt båda sitta kvar. Ugn 225 grader i runt fem minuter innan du tar av det översta pappret som släpp. Låt stå några minuter till så botten får lite färg. Fyll med vad som önskas. Vi hade tomatsås, pst, paprika, bacon och ananas. Grädda ca 10 minuter i ugnen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar