Har länge tänkt testa att göra chokladmousse a la LCHF så det fick det bli ikväll. Hur enkelt var inte det då? Och så gott! Ursprungsreceptet hittade jag här men jag gjorde en halverad variant med lite mindre choklad.
2 pers
2 rutor mörk choklad (jag använde marabou 85%)
1 äggula, rumsvarm
0.75dl vispgrädde
1tsk stevia strö
Färska bär till garnering (jag hade röda vinbär idag)
Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna något. Vispa ½ dl av grädden löst. Rör ner 0,25 dl ovispad grädde i den smälta chokladen, lite i taget samtidigt som du rör. Rör ner äggula i chokladen. Ta ungefär en tredjedel av den vispade grädden och rör ner i chokladen och vänd sedan försiktigt ner chokladen i den övriga vispade grädden med hjälp av en slickepott. Se till att inte röra för mycket då grädden kan bli för hård. Fördela moussen i två små glas och ställ kallt så att den stelnar. Servera med färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar