Valnötsbröd
4 dl krossat eller helt linfrö (200 g)
2 matskedar Fiber Husk
2 teskedar bakpulver
1½ tesked salt
2 matskedar Fiber Husk
2 teskedar bakpulver
1½ tesked salt
1 matsked brödkryddor (fänkål, kummin eller anis – hela frön eller malda)
4 dl valnötter (ca 150 g)
4 dl valnötter (ca 150 g)
250 g kesella (en burk) helst med högsta fetthalt
6 ägg
(gärna 1 -2 dl youghurt, filmjölk, mjölk, vatten eller crème fraîche som gör smeten mer lättflytande)
6 ägg
(gärna 1 -2 dl youghurt, filmjölk, mjölk, vatten eller crème fraîche som gör smeten mer lättflytande)
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en brödform på ca 2 liter med bakplåtspapper.
- Kör linfrö, Fiber Husk, bakpulver och salt i en mixer så att det blir så fint som möjligt.
- Lägg i valnötter och kryddor omixade.
- Blanda i de ”blöta” ingredienserna, dvs ägg och kesella.
- Rör ihop till en smet. Detta brukar jag göra i hushållsassistent, för smeten är ganska trög att röra.
- Klicka i smeten i formen. Platta till med en blöt sked.
- Baka i nedre delen av ugnen på 175 grader i 1 timme och 20 minuter (80 minuter)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar