torsdag 29 november 2012

Valnötsbröd

Idag bakade jag ett nytt bröd som blev riktigt lyckat! En ny favorit tror jag. Receptet hittade jag här.

Valnötsbröd


4 dl krossat eller helt linfrö (200 g)
2 matskedar Fiber Husk
2 teskedar bakpulver
1½ tesked salt
1 matsked brödkryddor (fänkål, kummin eller anis – hela frön eller malda)
4 dl valnötter (ca 150 g)
250 g kesella (en burk) helst med högsta fetthalt
6 ägg
(gärna 1 -2 dl youghurt, filmjölk, mjölk, vatten eller crème fraîche som gör smeten mer lättflytande)


  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en brödform på ca 2 liter med bakplåtspapper. 
  3. Kör linfrö,  Fiber Husk, bakpulver och salt i en mixer så att det blir så fint som möjligt.
  4. Lägg i valnötter och kryddor omixade.
  5. Blanda i de ”blöta” ingredienserna, dvs ägg och kesella.
  6. Rör ihop till en smet. Detta brukar jag göra i hushållsassistent, för smeten är ganska trög att röra.
  7. Klicka i smeten i formen. Platta till med en blöt sked.  
  8. Baka i nedre delen av ugnen på 175 grader i 1 timme och 20 minuter (80 minuter)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar