fredag 30 november 2012

Pizza med lufttorkad skinka, brie och rödlök

Ikväll blev det en riktig fredagsfavorit. Vi upptäckte detta fantastiska recept när vi hade Saras matkasse första gången. Pizzabottnen är den bästa vi testat. Smakerna lufttorkad skinka, brie och rödlök är fantastiskt goda ihop på pizzan. Grundreceptet innehåller egentligen 0,75dl olja men jag har minskat på oljan och ökat på vattnet vilket har gett en torrare och krispigare botten.

Pizzan serverades med pizzasallad, recept på det hittar ni här.

Pizza för 2 pers
2 ägg
0,25 dl matolja
1,5 dl vatten
2½ msk fiberhusk
1½ dl krossade tomater
½ strimlad rödlök
100g lufttorkad skinka
100g skivad brieost
50g riven ost 
1 tsk Salt
Oregano

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen med salt, olja och vatten. Tillsätt fiberhusk och låt svälla några minuter. Späd med mer vätska om det behövs. 

Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och lägg på en plåt. Grädda i ugnen i 15 minuter. Höj ugnen till 250 grader de sista minuterna. 

Bred på tomatkross på pizza. Strö sedan över riven ost. Lägg sedan på skinkan, brieosten och rödlöken. Krydda ordentligt med oregano. Grädda pizzan 15-20 minuter.


Kvällens efterrätt blev återigen chokladmousse, num num!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar