tisdag 22 december 2015

Bountybollar

Ja då har det även bakats lite julgodis hemma hos oss! Inget nytt recept men väl värt att repeteras!

Ingredienser:
35g kokosolja (jag hade Renee Voltaires)
1dl kokosgrädde (Santa Maria Creamy coconut är bäst)
100g riven kokos
2krm vaniljpulver
1msk stevia sötströ (eller annan sötning typ agavesirap eller hounung)
100g mörk choklad (jag använde mig av Cloettas sockerfria 72%iga)

Gör så här:
  1. Smält kokosoljan i en kastrull, tillsätt kokosmjölk, agave och vaniljpulver och låt det sjuda upp.
  2. Tillsätt kokosflingorna, blanda väl och låt sedan smeten stå minst 1 timme i kylen och stelna.
  3. Forma kokosblandningen till bollar
  4. Sätt in bitarna i frysen eller kylen och låt vila en lite stund, ca 30 min.
  5. Smält under tiden chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad.
  6. Doppa kokosbitarna i chokladen.
  7. Rulla dem sedan snabt i kokoas innan chokladen stelnar
  8. Ställ in i frysen eller kylen för att bitarna ska kallna.
  9. Förvara godisarna i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar