fredag 11 december 2015

Pulled fransyska (det lät lite mysko va?...)

 Va är väl en julfest med jobbet? När jag sitter och äter sån här supergod mat hemma med världens bästa sällskap, lilla Thelma som verkar hämtat sig någorlunda efter vinterXXXXsjukan.

Slängde in en bit fransyska i ugnen igår innan läggning och som när jag vakna i morse va perfekt tillagad!Pulled pork i all ära men nötkött är verkligen strået vassare!

Har lagt ut detta recept flera ggr innan men tål att upprepas:)

Ingredienser:
1-1,5kg kött (fransyska, högrev, fläskkarre etc)
2 gula lökar
Vitlöksklyftor (hade inga denna gång så krydda med lite vitlökspulver istället)

Barbequesås:
1dl vatten
1dl ketchup (steviasötad)
½ dl vinäger
1msk dijonsenap
1msk soya
1msk oxfond
1½tsk chilipeppar
Blandas ihop och småkokas i ca 10 minuter

Salta och peppra köttet. Lägg i en ugnsfast gryta. Fördela lök runt om och häll på barbequsåsen. Låt stå i ugnen i ca 10 timmar 115 grader. Klart!

Spadet (BBQ-såsen) som blir över sparar jag i en burk i kylen alt frysen så kan jag använda den även nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar