Slängde in en bit fransyska i ugnen igår innan läggning och som när jag vakna i morse va perfekt tillagad!Pulled pork i all ära men nötkött är verkligen strået vassare!
Har lagt ut detta recept flera ggr innan men tål att upprepas:)
Ingredienser:
1-1,5kg kött (fransyska, högrev, fläskkarre etc)
2 gula lökar
Vitlöksklyftor (hade inga denna gång så krydda med lite vitlökspulver istället)
Barbequesås:
1dl vatten
1dl ketchup (steviasötad)
½ dl vinäger
1msk dijonsenap
1msk soya
1msk oxfond
1½tsk chilipeppar
Blandas ihop och småkokas i ca 10 minuter
Salta och peppra köttet. Lägg i en ugnsfast gryta. Fördela lök runt om och häll på barbequsåsen. Låt stå i ugnen i ca 10 timmar 115 grader. Klart!
Spadet (BBQ-såsen) som blir över sparar jag i en burk i kylen alt frysen så kan jag använda den även nästa gång!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar