3 ägg
10 dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
0,5 dl kokosolja
1 msk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
nypa havssalt
100g philadelphia
150-200g mörk sockerfri choklad
Rostade hasselnötter
Först får man
göra kladdkakakan:
´Kladdkaka PALEO
3 ägg
10 dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
0,5 dl kokosolja
1 msk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
nypa havssalt
Sätt ugnen på 175°. Mixa dadlar och kokos i
matberedaren. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver salt och mixa
lite till. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med honung och
äggen. Mixa allt till en jämn smet. Smörj en springform med kokosolja och pudra
över kokosflingor. Häll i smeten och grädda i ugnen ca 8 min, den ska vara
kletig när du tar ut den. Ställ in formen i kylskåpet minst 1 timma innan
servering.
Denna får sedan
stå i frysen och stelna.
Sedan bryter jag ner kakan, tillsätter philadelphia och mixar ihop till en smet. I blender eller med stavmixer.
Låter sedan
smeten stå i frysen ett tag för att stelna, annars blir det svårt att rulla
bollar.
När jag
rullarna bollarna sedan så smörjer jag in händerna med lite kokosolja, det blir
mindre kladd då.
Bollarna doppas
sedan i mörk choklad och rullas i rostade, hackade hasselnötter. (Kan köpas
färdigt eller så rostar man hasselnötter i ugnen ca 15min 175 grader)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar