200g torsk
200g lax300g räkor med skal
150g kräftstjärtar
5-10 champinjoner
½ purjolök
½ gul lök
1 msk tomatpure
1 vitlöksklyfta
2½dl vitt vin
Räkskalsbuljong (alt fiskfond/fiskbuljong)
3dl kokosgrädde
Vatten
Smör
Dill
Chilipulver
Salt
Skala räkorna och koka räkskalen med ca 5dl vatten i 10
minuter. Sila bort skalen och sjud sedan vätskan tills det återstår ca
2dl.
Strimla purjolöken och hacka lök och fräs i smör tills löken
är mjukTillsätt tomatpure, pressad vitlök, salt, chilipulver och rikligt med dill. Fräs ihop
Tillsätt vin, buljong och grädde och låt sjuda ca 15minuter. Späd med vatten om det behövs.
Skär champinjonerna i bitar och lägg i efter ca halva tiden
Lägg i fisken och låt sjuda 4-7 minuter, tills den blivit fast
Lägg sist i räkorna och kräftstjärtarna och hetta upp snabbt
Servera soppan med ett gott bröd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar