tisdag 16 april 2013

Fröknäcke med kokossmak

Senaste gångerna jag gjort fröknäckebröd har jag använt Kung Markattas smaksatta kokosolja. De blir varkligen asgoda, som snacks! Givetvis går det lika bra med smaklöst kokosfett och smaksätt med favoritkryddan!


LCHF knäckebröd / fröknäcke
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
0,5 dl kokosfett (Kung Markattas)
2,5 dl kokande vatten
0,5 tsk salt


Blanda ihop alla torra ingredienser. Koka upp vattnet och häll i kokosfettet. 
Blanda ihop allt och låt stå i ca 20 min. Kavla ut på bakplåtspapper och grädda i ugnen i 50 minuter på 150°C. Skär i bitar med kniv eller pizzaslicer eller bryt isär, och lägg på galler på eftervärme i ca 40 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar