söndag 21 april 2013

Vallmofrallor

Dessa är verkligen mitt favoritbröd just nu. Med en rejäl klick smör och en god skiva ost, antingen en mild port salut eller prästost.

Gjorde en laddning i förrgår som vi har ätit till kycklingsalladen. 

1 dl mandelmjöl
0,5 dl pofiber
0,5 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl bakepro (kan bytas ut mot sesamfrön)

1,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 ägg
2 dl creme fraiche (eller kesella)
0,5 dl vatten
2 msk smält kokosfett (eller smör)

Vallmofrön som garnering
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, creme fraiche, vatten och kokosfett i en annan bunke. Blanda ihop alla ingredienser och blanda väl, låt smeten svälla ca 15 minuter. Klicka ut 6-8 klickar på en plåt och forma eventuellt till med lite fuktiga händer. Grädda i 20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Låt bröden svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar