söndag 21 april 2013

Solrosrutor med kruskakli

Bakade även lite bröd till maten ikväll. Solrorsrutor som jag har gjort innan men jag bytte ut en del av pofibret mot kruskakli. Det blev mycket saftigare!!

Solrosrutor 6-8st
50g smält smör
1dl vatten
6 ägg
1½dl pofibrer
½dl kruskakli
2 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
½dl solrosfrön
1 tsk brödkryddor
1 tsk bakpulver
solrosfrö till topping

Vispa ihop smör, ägg och vatten. Blanda de övriga ingredienser i en egen bunke. Tillsätt vätskan och rör om ordentligt. Låt stå och svälla 5-10 minuter. Smöra och bröda(pofiber)en form ca 15x25 cm. Bred ut smeten och strö över solrosfrön. Grädda i ugnen ca 15-25 min på 185 grader(varmluft). Låt svalna något och skär i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar