tisdag 16 april 2013

Pizza med serrano, brie och rödlök

I lördags gjorde jag våran favoritpizza. Lika god som vanligt!
 
Innan gräddning
 
Pizza för 2 pers
Botten:
2 ägg
0,5 dl matolja
1,25 dl vatten
2½ msk fiberhusk
1 tsk salt

Garnering:1½ dl krossade tomater
½ strimlad rödlök
100g serrano
100g skivad brieost
50g riven ost 
Oregano

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen med salt, olja och vatten. Tillsätt fiberhusk och låt svälla några minuter. Späd med mer vätska om det behövs. 

Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och lägg på en plåt. Grädda i ugnen i 15 minuter. Höj ugnen till 250 grader de sista minuterna. 

Bred på tomatkross på pizza. Strö sedan över riven ost. Lägg sedan på skinkan, brieosten och rödlöken. Krydda ordentligt med oregano. Grädda pizzan 15-20 minuter.


Efter gräddning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar