I lördags gjorde jag våran favoritpizza. Lika god som vanligt!
Innan gräddning |
Pizza för 2 pers
Botten:
Botten:
2 ägg
0,5 dl matolja
1,25 dl vatten
2½ msk fiberhusk
0,5 dl matolja
1,25 dl vatten
2½ msk fiberhusk
1 tsk salt
Garnering:1½ dl krossade tomater
½ strimlad rödlök
100g serrano
100g skivad brieost
50g riven ost
Oregano
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen med salt, olja och vatten. Tillsätt fiberhusk och låt svälla några minuter. Späd med mer vätska om det behövs.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och lägg på en plåt. Grädda i ugnen i 15 minuter. Höj ugnen till 250 grader de sista minuterna.
Bred på tomatkross på pizza. Strö sedan över riven ost. Lägg sedan på skinkan, brieosten och rödlöken. Krydda ordentligt med oregano. Grädda pizzan 15-20 minuter.
50g riven ost
Oregano
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen med salt, olja och vatten. Tillsätt fiberhusk och låt svälla några minuter. Späd med mer vätska om det behövs.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och lägg på en plåt. Grädda i ugnen i 15 minuter. Höj ugnen till 250 grader de sista minuterna.
Bred på tomatkross på pizza. Strö sedan över riven ost. Lägg sedan på skinkan, brieosten och rödlöken. Krydda ordentligt med oregano. Grädda pizzan 15-20 minuter.
Efter gräddning |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar