fredag 13 december 2013

Pepparkakor

För någon vecka sedan bakade jag pepparkakor. Dessa använde jag sedan som botten i en frusen pepparkakschessecake. Recept även på cheesecaken kommer snart!


Ingredienser:
• 30 gram smör
• 1 ½ dl mandelmjöl
• 2/3 msk kokosmjöl
• 2 ½ msk stevia strö
• 2 tsk pepparkakskryddor

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en liten bunke. Tillsätt rumsvarmt smör och blanda väl (gärna med händerna)
Låt gärna degen stå och vila i kyl i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg därefter degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut.
Ta ut pepparkakor med formar (enklast är hjärtan eller rundlar, dvs. enkla former). Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills kakorna börjar ta färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar