torsdag 7 maj 2015

Kalkonfärslimpa



Denna köttfärslimpa blev så god att man riktigt längtar efter sin lunchlåda redan när man går upp på morgonen! Har gjort precis detta recept innan fast som biffar men att göra limpa är ju väldans mycket smidigare. Slippa stå och steka biffar som bara trillar isär… Och den blev nog faktiskt godare också! Första gången gjorde jag på kalkonfärs, andra gången på kycklingfärs, gick precis lika bra vilket som. Och säkerligen med vanlig köttfärs också.

500g kalkonfärs (alt kycklingfärs)
2msk tamari soya
1 msk Santa Maria Fish Sauce
2tsk sambal oelek
2tsk malen ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk kruskakli
1 ägg

Blanda ihop alla ingredienser. Häll i en smörjd och ströad ugnsform (jag använde kruskakli som strö). Sätt i ugnen ca 30-45 min, 160 grader. Använd gärna stektermometer, den ska upp till ca 70 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar