tisdag 26 augusti 2014

Lax med spenat och parmesan


Just ni pågår lite tömning av kyl och frys därhemma. Vilket brukar innebära att massa nya goda maträtter blir framexperimenterade. Igår gjorde jag en laxgratäng med spenat och parmesan. En enkel rätt men som blev riktigt god.
 500g lax
1 pkt fryst bladspenat
0,5dl olivolja
1 dl riven parmesan
1 msk fiskfond
Citron
Salt
Peppar

Tina spenaten i en stekpanna (strö över lite salt som drar ur vätskan). Krama ur vätskan och blanda med olivolja. Lägg i botten på en ugnsform. Skär laxen i tärningar och lägg över. Ringla över lite fiskfond, citron, salta och peppra. Strö över riven ost. Gratiner i ugnen i ca 20 minuter, 200 grader.
Jag åt gratängen som den var, Erlendur hade lite bulgur till. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar