torsdag 25 september 2014

Köttbullar, gräddsås och mos

Igår satt hela familjen och åt kvällsmat ihop, för en gångs skull... Gjorde riktigt klassiskt husmanskost, utan onödiga kolhydrater givetvis. Gräddsåsen hade jag hemma i frysen sedan en gammal älgstek. Moset är bara kokt blomkål med smör, grädde, muskotnöt, salt och peppar. Köttbullereceptet kommer här:

Köttbullar 3-4 port
600g blandfärs (går givetvis bra med vilken färs som helst men med blandfärs blir de väldigt saftiga)
1 dl grädde (jag hade kokosgrädde denna dag)
1 msk fiberhusk (jag bytte dock 1 tsk mot fibrex)
1 ägg
1 gul lök
Salt
Svartpeppar
1 msk tamari soya (kan uteslutas)

Blanda grädden med fiberhusken och låt svälla 10 minuter. Riv eller finhacka löken under tiden. Blanda sedan ihop detta och övriga ingredienser. Forma till köttbullar och stek dem i smör ca 10 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar