Testade att
göra kanelbullar på pizzabullereceptet häromdagen och det gick finfint! Lika
lätt att göra som ”vanliga” bullar. Och så pass nyttiga att man kan ta en till
frukost!
Kanelbullar 10-15st
50g smör
6 ägg
1dl
vispgrädde
0,5dl
kokosmjöl
1dl
mandelmjöl
4 msk
fiberhusk
0,5tsk salt
1tsk
bakpulver
Fyllning:
50-100g rumsvarmt
smör
Stevia
sötströ
Kanel
Topping
Ägg
Mandelflarn
Sätt ugnen
på 190 grader. Smält smöret. Vispa äggen fluffiga, ca 3 min med elvisp. Tillsätt
smöret och grädden och blanda väl-
Blanda de
torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten. Låt svälla 10 min.
Kavla ut
degen mellan 2 oljade bakplåtspapper till en rektangel. Dra sedan bort det övre
pappret försiktigt.
Bred försiktigt ut smöret
över rektangeln. Strö över rikligt med sötströ och kanel.Rulla ihop till en tjock rulle och skär i bitar. Lägg dem i bullformar, pensla med ägg och strö över mandelflarn.
Grädda i ugnen 10-20 minuter tills de fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar