torsdag 12 februari 2015

Kanelbullar


Testade att göra kanelbullar på pizzabullereceptet häromdagen och det gick finfint! Lika lätt att göra som ”vanliga” bullar. Och så pass nyttiga att man kan ta en till frukost!

Kanelbullar 10-15st

50g smör
6 ägg
1dl vispgrädde
0,5dl kokosmjöl
1dl mandelmjöl
4 msk fiberhusk
0,5tsk salt
1tsk bakpulver

Fyllning:
50-100g rumsvarmt smör
Stevia sötströ
Kanel

Topping
Ägg
Mandelflarn

Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret. Vispa äggen fluffiga, ca 3 min med elvisp. Tillsätt smöret och grädden och blanda väl-

Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten. Låt svälla 10 min.

Kavla ut degen mellan 2 oljade bakplåtspapper till en rektangel. Dra sedan bort det övre pappret försiktigt.
Bred försiktigt ut smöret över rektangeln. Strö över rikligt med sötströ och kanel.
Rulla ihop till en tjock rulle och skär i bitar. Lägg dem i bullformar, pensla med ägg och strö över mandelflarn.
Grädda i ugnen 10-20 minuter tills de fått fin färg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar